Ayağı Burkulan Dağcıyı Kurtarma Çalışması

RİZE - Kaçkar Dağı'nda arkadaşlarıyla yürüyüş yaptığı sırada ayağını burkan dağcı için kurtarma çalışması devam ediyor.

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Yukarı Kavron Yaylası'ndan Kaçkar Dağları'na zirve tırmanışı yaparken ayağını burkan Ömer Faruk Çetiner isimli dağcının yanına takviye ekip olarak giden Afet ve Acil Durum Müdürlüğü,Rize Arama Kurtarma Ekibi,AKUT ve 112 Acil personelinden oluşturulan 15 kişilik arama kurtarma ekibinin olay yerine vardığını belirtti.

Dün gece hastaya ilk müdahalenin yapıldığını ve bölgeye sevk edilen askeri helikopterin sisten dolayı hastayı alamadığını hatırlatan Tepe, yaralının yanında sağlık ekipleri, AFAD ve RİKE ekiplerinin olduğunu söyledi.

Tepe, vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Vatandaşımızın sağlık durumu iyi, yardıma giden ekipler güvenli olması için sabah saatlerini bekleyecek. Yaralının yanında olan ekipler hastayı güvenli bir yere aldılar. Son gelen bilgilere göre sadece ayak bileğinde bir problem var, onun dışında herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır. Hastayı riske atmamak için gece indirme faaliyetinde bulunmayacağız. Elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah hastayı yarın sabah aşağı indireceğiz."

Kaynak: AA