Vali Harput, Uludağ'daki Bungalov Ev İnşaatlarını İnceledi

BURSA - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ'daki çalışmaları ve yapımı devam eden bungalov tipi evleri inceleyerek, Orman Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör'den bilgi aldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Harput, bu yıl yapımına başlanan Uludağ'ın giriş kapıları ve nokta çalışmalarının bitmek üzere olduğunu, girişin düzenlenerek güzel bir proje uygulanacağını bildirdi.

Uludağ için hazırlanan proje kapsamında vatandaşların yöresel ürünleri, hediyelik eşyaları satabileceği 8 dükkan yapılacağı bilgisini veren Harput, "Buraya gelen insanların dinlenebileceği, ihtiyaç giderebileceği, arkadaşlarını, dostlarını bekleyeceği bir hizmet biriminin, kafeteryanın yapımı da uygun görüldü.

Kafeterya da buranın önemli bir boşluğunu dolduracak. 2 milyon lira civarı bir harcama ile inşallah Uludağ'ın girişini örnek, modern, rahat bir hizmetin verildiği bir mekan haline getireceğiz" ifadesini kullandı.

Yapımı devam eden bungalov tipi evleri de inceleyen Harput, Çobankaya ve Sarıalan'da 60 evin yapımının devam ettiğini ve eylül ayı sonunda 20'sinin hizmete sunulacağını belirtti.

Uludağ'ın 4 mevsim hem yurt içi hem de yurt dışından insanlara hizmet edeceğini bildiren Harput, şunları kaydetti:

"Uludağ 2. Bölge'deki planların bitirilmesi, özellikle spor kompleksi inşaatının kesinleşmesi ve bu hizmetlerin yapılmak üzere Bursa Büyükşehir Belediyesine devredilmesi ve 1. Bölge'deki hizmetlerin tamamlanmasıyla iki bölge, entegre şekilde yaz ve kış her türlü sosyal, sportif, kültürel faaliyetleri içine alacak şekilde düzenlenecektir. Milli Parklar marifetiyle Alaçam bölgesine yapılacak bir telesiyej ve kayak alanı çalışması, proje aşamasında devam ediyor. Aynı zamanda dünyanın en büyük kayak pistlerinden birini de bölgemize kazandırma yolunda çok ciddi adımlar atıldı."

Kaynak: AA