Sağlık Ocağı Önünde Uyuşturucu Satarken Yakalandı 'Pişman Değilim' Dedi

Adana'da sağlık ocağı ve muhtarlık önünde kaldırım taşı altında esrar ve uyuşturucu hap satarken suçüstü yakalanan ve 6 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası alan hükümlü mahkemede pişman olmadığını söyledi.

Sağlık Ocağı Önünde Uyuşturucu Satarken Yakalandı 'Pişman  Değilim' Dedi
Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Kiremithane Mahallesi'nde 2008 yılında meydana geldi. İddiaya göre, Kiremithane Mahallesi'nde Cuma Ali L. (34)isimli şahsın sağlık ocağı ve muhtarlık binası önünde kaldırım taşı altına sakladığı esrar ve uyuşturucu hapları sattığı ihbar edildi.

Bunun üzerine harekete geçen polis, Cuma Ali L.'yi bir süre takip etti. Şahsın uyuşturucu sattığını tespit eden polis, kısa sürede gözaltına aldı. Uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir süre sonra 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hapis istemiyle yargılanmaya başlandı. Davası devam ederken Cuma Ali L. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 2008 yılında gözaltına alınan Cuma Ali L.nin yargılanması 2010 yılında tamamlanarak 6 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Cuma Ali L. son duruşmada hakimin pişman mısın sorusuna "pişman değilim" diye cevap verdiği için yasal indirimden faydalanamadı. Cuma Ali L. daha sonra kararı Yargıtay'a götürerek temyiz ettirmek istedi. Ancak Yargıtay 3 yıl sonra 12 Temmuz 2013 gün kararı onadı. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri şahsı yakalamak için operasyon başlattı. Yapılan aramalar sonucunda Cuma Ali L. dün evinde polislerin şafak baskınıyla tekrar yakalandı. Cuma Ali L. emniyetteki işlemlerinin ardından cezasını çekmek üzere cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA