Müsteşar Acar, Masasında Oturan Bürokrat Devrinin Sona Erdiğini Söyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, masa başında oturup sağa sola emir yağdıran, meselelerden habersiz müsteşar devrinin bittiğini söyledi.

Müsteşar Acar, Masasında Oturan Bürokrat Devrinin Sona Erdiğini Söyledi
Müsteşar Fatih Acar, İnegöl iş dünyasına İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nu anlattı. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) yapılan toplantıda iş adamlarıyla bir araya gelen Acar, meseleleri masasında oturup çözmeye çalışan bürokrat devrinin kapandığına dikkat çekti. Acar, "Masa başında müdürlere talimatlar vererek meseleleri çözmek mümkün değildir. Bizzat iş dünyasının içinde olup onları dinlemek, dertlerine çare bulmak zorundayız. Siyasi iradeyi temsil eden sayın milletvekilimiz, bakanlık müsteşarı olarak ben ve ilgili genel müdürlerimizle birlikte kalkıp bir ilçeye geldik. Bu yeni çözüm anlayışının bir göstergesidir’ dedi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, iktidarları döneminde iş hayatını doğrudan ilgilendiren konularda çok önemli düzenlemeler yaptıklarını belirterek, ‘6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu bu konudaki en önemli adımlarımızdan biridir" diye konuştu.

Şahin, ekonomiyi sağlam temeller üzerine oturtan yeni düzenlemelerin arkasında kararlı bir siyasi anlayış olduğunu belirterek, ‘Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu işin bizzat mimarıdır. İktidarımız iş dünyasının sorunlarını her yönüyle çözebilmek için gereken her adımı atıyor’ şeklinde konuştu.

İTSO Başkanı Metin Anıl ise, iş dünyasını doğrudan ilgilendiren kanunla ilgili üyelerine ilk ağızdan bilgi vermek istediklerini belirterek, davete icabet eden Müsteşar Acar’a, bakanlık bürokratlarına ve toplantının gerçekleşmesinde büyük katkısı olduğunu söylediği Milletvekili Hüseyin Şahin’e teşekkür etti.
Kaynak: İHA