Maseratı Quattroperte ve Granturısmo Kayseri’de Tanıtıldı

Birbirinden hızlı Maserati modelleri, Ommer Hotel’in ev sahipliğinde Kayserili spor otomobil tutkunları ile buluştu.

İtalyan lüks ve yüksek performanslı spor otomobil üreticisi Maserati’nin ülkemizdeki distribütörlüğünü yürüten Fer Mas, Kayseri’de lüks otomobil tutkunları ile buluştu. Ommer Hotel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Kayserili spor otomobil tutkunları, Maserati GranTurismo S’in yanında 4 kapılı sportif coupe sedan segmentinin öncüsü Yeni Maserati Quattroporte ile de test sürüşü imkanı buldu.

Tofaş çatısı altında Ferrari ve Maserati markalarının distribütörlüğünü üstlenen Fer Mas, İtalyan lüks ve yüksek performanslı spor otomobil üreticisi Maserati’nin modellerini daha yakından tanıtmak için Kayseri’de keyifli bir organizasyona imza attı. Otomobil severler Fer Mas’ın keyifli etkinliği sırasında, markanın Quattroporte ve GranTurismo modellerini yakından inceleme fırsatı buldu. Etkinliğe katılan 25 özel davetli, İtalyan pilotlar tarafından çeşitli sürüş teknikleri ile yönlendirilirken Maserati’nin kusursuz tasarım ve sürüş özelliklerine de tanıklık etmiş oldu. Ommer Hotel Kayseri’nin önünden start alan ve tüm gün boyunca süren etkinlik davetlilerin ilgisini çekti.

Maserati’nin ürettiği Quattroporte, 530 HP güç üretirken 710 Nm’lik tork değerine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Gücünü yola 8 ileri ZF otomatik şanzımanla aktaran Yeni Maserati Quattroporte, çift turbolu V8 motoruyla 0-100 km/s hızlanmasını 4.7 saniyede tamamlarken, 307 km/s’lik son hıza ulaşıyor.

Maserati Quattroporte’nin 3 litrelik 410 HP gücündeki çift turbolu V6 motora sahip versiyonu ise 4 tekerlekten çekiş sağlayan gelişmiş AWD sistemi sayesinde her türlü yol koşulunda maksimum performans sunmasıyla öne çıkıyor.
Kaynak: İHA