Almanya İle Türkiye Arasında Eğitim Köprüsü

Almanya Türkiye Arasındaki Mesleki Eğitim İçin Köprüler” projesi çalıştayı Uşak Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) toplantı salonunda gerçekleşti.

Almanya İle Türkiye Arasında Eğitim Köprüsü
Almanya’nın Köln Ticaret Odası ve Münih Ticaret Odası’nın yer aldığı, Türkiye’ den ise Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Simav ve Gediz Ticaret ve Sanayi Odaları’nın temsilcileri, Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Uşak İş-Kur Müdürlüğü açılış programına katıldı.

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden yaptığı açılış konuşmasında; “Hepimiz aynı yürekle eğitimli insanlar oluşturmak ve toplumu kültürlü hale getirmek için uğraşıyoruz. Bu proje üniversite, milli eğitim müdürlüğü, ticaret odası ve diğer aktörler ile iyi bir sonuç alacağına inanıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet ise “Proje ile amacımız Almanya’daki mesleki eğitim sistemini örnek alarak bölgemizde de modern mesleki teknik eğitim veren bir yapı oluşturmak.” Dedi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri ve proje koordinatörü Caner Urhan’ ın proje hakkında verdiği bilgiler sonrası çalıştaya katılan Köln IHN Dış İlişkilerden Sorumlu Başkanı Gregor Berghausen çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yapılan konuşmalar sonrasında iki grup halinde yapılan çalıştayın birinci grubunda Alman ikili eğitim sisteminin genel özellikleri, şirketlerde ve okullarda mesleki eğitim sisteminin uygulanma şekli ile ilgili sunum gerçekleşti.

Çalıştay son olarak grupların sonuç sunumu ve sonuçların değerlendirilmesi yapılarak, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Mesleki Eğitim Merkezi’nin Gezilmesi ile son buldu.
Kaynak: İHA