Başkan Atasoy: 'abd Mısır'da Yaşananlara Kayıtsız Kalmamalı'

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Müsteşar Diplomat Bayan Dorothy Ngutter’i kabul etti.

Başkan Atasoy: 'abd Mısır'da Yaşananlara Kayıtsız Kalmamalı'
Atasoy, ABD'nin Mısır'da yaşananlara kayıtsız kalmaması gerektiğini söyledi.

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, ABD Büyükelçisi Francis Riccardone adına Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Müsteşar Diplomat Dorothy Ngutter ile görüştü. Görüşmede Ortadoğu’da yaşanan son gelişmeler değerlendirildi.

Başkan Atasoy öncelikli olarak Mısırda yaşanan olaylara değinerek, “Biz Mısırda yaşanan olayları onaylamıyoruz. Mısır’da darbe olmuştur. Mısır’da cuntacılar meşru yönetime el koymuştur ve darbeciler Mısır’da katliam yapıyorlar. Dünya ve uluslararası toplumun sesi çıkmıyor. Mısır’da yaşanan bu katliama sessiz kalamayız” dedi.

Amerika’nın Mısır’daki insanlık vahşetine kayıtsız kalmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Atasoy, “Amerika Birleşik Devletleri Mısırda taraf olmalıdır. Mısır darbesini kabul etmelidir. Bu insanlık vahşetine kayıtsız kalmamalıdır ve uluslararası toplumu harekete geçirmelidir. Bizler başkan Barack Obama’nın demokrasi yanlısı olduğuna inanıyoruz. Savaşlara ve katliamlara karşı olduğuna inanıyoruz Amerika Birleşik Devletleri Mısır’da cuntacıların insanları öldürmesine sesiz kalmamalıdır. Mısır’da en kısa zamanda seçim kararı almalı ve demokratik bir ortamda seçim yapılmalıdır. Bütün dünya bu seçim sonuçlarına saygı göstermelidir” diye konuştu.

Başkan Atasoy, Suriye meselesine değinerek “Suriye halkı yıllardır kan ağlıyor. Suriye’de Beşar Esad ve yönetimi yıllardır çocuk kadın yaşlı demeden her türlü silahı kullanarak acımasızca insanları katlediyor. Esad ve yönetimi acımasızca insanları eşi görülmemiş bir katliamla öldürüyorlar. Dünya buna ne kadar sessiz kalacak daha da önemlisi Amerika bu vahşeti ne kadar seyredecek? Suriye’de muhalifler güçlendirilmeli ve Esad yönetimi düşürülmelidir” ifadelerini kullandı.

Atasoy, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır ve Suriye’de yaşananlar için mücadele ettiğini belirterek, Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu'nun kendisini desteklediğini ve yanında olduğunu kaydetti.

Mısır’da en kısa zamanda demokratik bir ortamda seçim yapılmasını istediklerini belirten Amerika Birleşik Devletleri Müsteşarı Bayan Dorothy Ngutter ise “Öncelikle uluslararası insanlık meselelerine olan duyarlılığınıza teşekkür ederiz. Mısır konusunda sizlerle hem fikiriz. Bizde Amerika Birleşik Devletleri olarak Mısır’da en kısa zamanda demokratik ortamda bir seçim yapılmasını istiyoruz. Mısırda meşru ve halkın oylarıyla gelmiş bir hükümet kurulmasını istiyoruz. Biz de Mısır’da yaşananlardan çok rahatsızız. Mısır’da yaşanan insanlık vahşetine, katliamlara inanıyorum ki Amerika Birleşik Devletleri sessiz kalmayacaktır” dedi.

Suriye meselesine de değinen Ngutter, “Biz de Suriye’de yaşananları izliyor ve takip ediyoruz. Bunları tasrif etmiyor, kabul etmiyoruz. Biz ABD olarak hiçbir vahşeti ve insanlık suçlarını kabul etmiyoruz. İnanıyorum ki Suriye’ye en kısa zamanda demokrasi gelecektir. Biz bunun için mücadele edeceğiz. Biz bu konularda Türkiye Cumhuriyeti Hükümetiyle ve Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu ile hem fikiriz” diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarının önemine değinen Amerikalı Diplomat Müsteşar Dorothy Ngutter ‘ABD Sivil Toplum kuruluşlarını fikir ve görüşlerine çok önem verir. İnanıyorum ki sizin gibi büyük kuruluşlar barışa büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA