"Sudan Koyun Geçirme" Yarışması

DENİZLİ - Çal ilçesine bağlı Aşağıseyit köyünde çobanlarının sürüleriyle yarıştığı 8 asırdır sürdürülen "Sudan Koyun Geçirme" yarışması yapıldı.

Çal, Çivril ve Baklan'dan 42 çobanın sürüleriyle katıldığı yarışmada çobanlar, sadakat ve sevgisini göstermek için koyunlarını Büyük Menderes Nehri'nden geçirmeye çalıştı.

Çobanlar, "elci" olarak adlandırdıkları baş koyunun ardından sürülerinin nehrin suyuna girmesi ve karşı kıyıya ulaşması için uğraştı. Nehri geçmeyi başaran sürülerin çobanları sevinç yaşarken, sürüleri suya girmeyen çobanlar ise üzüldü.

Yarışmayı izleyen Denizli Valisi Abdülkadir Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, geleneği yaşatmak için yarışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

Yarışmaya gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını dile getiren Demir, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için başvuruda bulunulduğunu kaydetti.

Demir, "Önemli olan varolan geleneklerimizi uzun süre yaşatıbilmek. Çobanlarımıza ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışmada dereceye giren çobanlara çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmayı Denizli Valisi Demir yanı sıra, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar izledi.

Kaynak: AA