10. Defne Kültür Sanat Festivali

HATAY - Yeşilpınar beldesinde düzenlenen 10. Defne Kültür Sanat Festivali kapsamında Suriye'de ve Gezi Parkı'nda yaşanan olaylar değerlendirildi.

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Türkiye Barış Derneği Başkanı Aydemir Güler, gazeteci yazarlar Şükriye Ercan, Ömer Ödemiş, Necdet Saraç ve Kenen Çamurcu ile sanatçı Ali Nafile'nin katıldığı etkinlikte Suriye'de yaşananlar, Gezi Parkı olayları ve bunların ülkeye yansıması görüşüldü.

Milletvekili Eryılmaz, Yeşilpınar Beldesi Sosyal Tesisleri'ndeki etkinlikte, dünyanın neresinde olursa olsun yapılan katliamların insanlık suçu olduğunu belirtti.

Din, dil, ırkı gözetmeden katliamlar karşısında sessiz kalınamayacağını ifade eden Eryılmaz, ''Katliamlar kimden gelirse gelsin, kim yaparsa yapsın bir insanlık suçudur. Bu durumu şiddetle kınıyoruz. Suriye'de kullanılan kimyasal silahın birçok kadının, çocuğun ölümüne neden olmuştur. Kemyasal silahın kim tarafından kullanıldığı meçhul bu saldırı bir an önce aydınlatılmalı'' diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu'nun da dinleyici olarak katıldığı etkinlikte konuşmacılar, barış için herkesin harekete geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: AA