Çölaşan'dan, Agd Başkanı Abdioğulları'na Ziyaret

AFYONKARAHİSAR - Atatürk Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Afyonkarahisar Gazetecileri Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları'nı ziyaret etti.

Çölaşan, ziyarette yaptığı konuşmada, ADD olarak 26-30 Ağustos Zafer Haftası'nı kutlamak için Afyonkarahisar'a geldiklerini, bu haftada, bu dönemi anma ve geleceğe dönük öngürüleri söylemek için fırsat bulduklarını söyledi.

Zafer Haftası'nın Türkiye için çok önemli olduğunu bildiren Çölaşan, "26-30 Ağustos askeri zafer, onun ardından hukuki bir birleşmeyi ortaya çıkaran 4 Eylül Sivas Kongresi ve daha sonra da 29 Ekim Cumhuriyetin ilanı var" dedi.

Türkiye'nin komşuları olan Arap ülkelerinin sınırlarının masa başında çizildiğini öne süren Çölaşan, şöyle konuştu:

"Bugün sınırları tartışılan Suriye, Irak, Ürdün, İsrail ve Filistin gibi ülkelerin sınırları yapaydır. Nasıl yapaydır? Dünyada her zaman egemen olan devletler kendi milli menfaatlerine uygun şekilde Ortadoğu'nun yeniden yapılandırmasına sahne olmuştur. Buralarda hiçbir zaman çok fazla vatanı için savaşarak değil bir başkalarının gelip sınırlarını çizdiği ülkeler olmuştur. Bu cografyalarda bir tek Türkiye Cumhuriyeti 26-30 Ağustos milli savaşımızı yaparak askeri zafere ulaştı ve siyasi zafere dönüşerek cumhuriyet kuruldu."

Bir gazetecinin ADD genel merkezinin Zafer Haftası kapsamında yaptığı kampla ilgili "İlgili kurumların yeteri kadar destek olmadığı seyyar tuvalete ve araç konusunda yardımcı olmadığı söyleniyor" sorusunu Çölaşan, şöyle yanıtladı:

"Biz kurum olarak yasal bir kurumuz ve ismimiz çok büyük, çok önemli. En ufak yasal zemin dışına çıkacak hiçbir provakasyona sebep olmayız. Afyonkarahiar Valiliğiyle muhatap olmuştuk. Onlar bize çadır ve tuvalet imkanı sağlayacaklardı. Aslında benim bütçeden para alıp bütçemi oluşturmam lazım, kamuya yararlı dernek budur. İsminden, öneminden geliyor. Ne yazık ki Deniz Feneri Derneği bütçeden para alıyor biz almıyoruz. Oda ayrı bir siyasi tercih, vurgulamak gerekir. Biz polemik olmasın diye üzerinde durmadık ama aldığımız bilgiye göre tuvalet yok. 150 kadar arkadaş gelecekti 50 kadar gelmiş çünkü şartlar olumlu değil. Valilikten 50 çocuğumuzun şartlarını karşılamalarını bekliyoruz."

AGD Başkanı Abdioğulları da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gazeteciler olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ziyaret anısana Abdioğulları, Çölaşan'a Afyonkarahisar'ı simgeleyen plaket hediye etti.

Kaynak: AA