'Birinci aşama bitmeyecek ve çekilme sonlanmayacak'

Gazeteci Utku Çakırözer, çözüm sürecine ilişkin, 'Birinci aşama bitmeyecek ve çekilme sonlanmayacak' dedi.

'Birinci aşama bitmeyecek ve çekilme sonlanmayacak'
CNN Türk'te yayınlanan Ankara Günlüğü programında Abdülkadir Selvi, Utku Çakırözer ve Sedat Bozkurt çözüm sürecini tartıştı. Programa Çakırözer'in bu iddiası damgasını vurdu.

Abdülkadir Selvi'nin, 'Çözüm sürecinde hızla ikinci aşamanın tamamlanmasını beklemekteyiz' açıklaması üzerine programın moderatörü, 'Ama birinci aşamanın da henüz tamamlanmadığı şeklinde iddialar var' dedi.

Bunun üzerine araya giren Utku Çakırözer, 'Birinci aşama artık tamamlanmayacak öyle gözüküyor. Çekilmeyecekler. Belkide bu konuda silah meselesine eğilmek lazım. Silahların bırakılması aşamasına bir an önce gelmek lazım' şeklinde konuştu.

'PKK'NIN SİLAH BIRAKMASI MANTIĞA AYKIRI'

Sedat Bozkurt ise, moderatörün, 'Silahı bırakmak mı yoksa silahlı unsurların çekilmesi mi önemli olan?' sorusuna şöyle yanıt verdi:
'Silahlı unsurların çekilmesi. Çünkü PKK'ya silah bıraktıramazsınız. Çünkü sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile savaşmıyor. Suriye'de hem Şam yönetimiyle hem El Nusra ile savaşıyor. Irak'ta Bağdat yönetimiyle arası gergin.Tahran ile savaşıyor. PKK'ya silah bırak demek bu yüzden mantığa aykırı.' BEYAZ GAZETE