Vali Şerif Yılmaz'dan Şehit Yakınları ve Gazilere İftar

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, şehit yakınları ve gazilere iftar yemeği verdi.

Vali Şerif Yılmaz'dan Şehit Yakınları ve Gazilere İftar
Kütahya İl Özel İdare Sosyal Tesisleri'ndeki iftara Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay, İdris Bal ve Alim Işık, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Cumhuriyet Başsavcısi Atilla Aslan ve eşi, Ağır Ceza Reisi Nuh Kalkan, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ve eşi, Baro Başkanı Avukat Sabit Özdoğlar ve eşi, Vali Yardımcıları Mustafa İngenç ve eşi ile Bilal Ölmez ve eşi, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Asım Okat, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şaban Başoğul, şehit yakınları ve gazilerimiz ile aileleri, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

İftar sonrasında bir konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz, "Bu yemek anlamlı bir yemek. Ramazan başından beri bu güne kadar değişik iftarlara katıldım. Daha önce Garnizon Komutanlığımızın sizlerle beraber yaptığı iftara da katılmıştık. Bugün ikinci defa sizlerle beraber oluyoruz. Bugün burada namaz kılabiliyorsak, oruç tutabiliyorsak, burada ezan okuyabiliyorsak, buranın vatan olmasını sağlayan şehitlerimizin manevi huzurlarında bulunabiliyorsak, bütün sorumluluklarımızı ve yükümlülüklerimizi onlara borçlu olduğumuzu tekrar ifade etmek istiyorum” dedi.

Kütahya’nın kuluş ve kurtuluş şehri olduğunu ifade eden Vali Şerif Yılmaz, “Kütahya’ya Kurtuluşun şehri diyoruz çünkü Cumhuriyetin kurulması ile ilgili kırılma noktalarından, Anadolu’nun kurtulmasında kırılma noktalarından olan bir toprak üstünde yaşıyoruz. Yine binlerce şehit şühedanın varisi olarak buralarda yaşıyoruz. Bugünde, yarında gençlerimize, genç kuşaklara bu ülkeyi bırakmak için şehitler veriyoruz. Bu vatan toprağında bugünde, dün olduğu gibi yarında aynı fedakarlığı hepimiz yaparız. O nedenle bu uğurda hayatlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, bütün ailelerimize Allah'tan sabırlar diliyorum. Yine bu uğurda canlarının parçalarını veren bütün gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Onlara da Allah nice uzun ömürler versin. Aileleri ile birlikte sağlık, sıhhat versin. Tabi bu yaşayan insanların daha çok hissedebileceği bir duygu ama bu millet bu coğrafyada yaşayan herkes sizlerin duygularını, sizler kadar yaşadığını kalpten inanmanızı istiyorum. Hiçbir zaman, hiçbir şekilde, hiçbir yerde sizlerin istekleri, talepleri ve arzuları nerede olursa olsun karşılanmıyor diye bir şey olmaması lazım. Bizim sorumlu olduğumuz alan içerisinde sizlerin bütün talepleri baş tacıdır. Her zaman günün 24 saati ben dahil olmak üzere bütün arkadaşlarıma ulaşabilirsiniz. Dertlerinizi, sıkıntılarınızı, bizlere iletebilirsiniz. Küçük de olabilir, büyükte olabilir. Hiç önemli değil. Önemli olan şehitlerimizin bizlere emaneti olanların Devlet olarak, millet olarak da her iki bakımdan da sahip olduğumuzu ve buna karşı bütün milletin vefa borcu olduğunu anlatmak istiyorum. Bizimle görüşmek isteyen herkese kapımızın açık olduğunu buradan tekrar ifade etmek istiyorum. İnşallah nice Bayramlar da ve Ramazanlarda beraber oluruz ümidiyle tekrar Ramazanınızı, yaklaşan Bayramı ve kandilinizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA