Konya Gazeteciler Cemiyeti 63. Yaşını Kutladı

Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin 63. kuruluş yıl dönümü ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu’nun kuruluşu düzenlenen programla kutlandı.

Konya Gazeteciler Cemiyeti 63. Yaşını Kutladı
Dedeman Otelde düzenlenen iftar yemeğiyle birlikte organize edilen programa, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Cem Zorlu, Ayşe Türkmenoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Ankara, Konya, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Karaman, Yozgat, Çankırı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanları, emekli ve çalışan gazeteciler ile davetliler katıldı.

Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin artık olgunluk yıllarını yaşadığını ifade eden Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, "Konya, halkın omuz omuza vermeyi başardığı bir şehir. Ramazan ayını, Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını fırsat bilerek, birlik olup ayrılıkları ve yaşanan sıkıntıları gidermek gerekiyor" dedi

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu ise, siyaset ve gazetecilik mesleğinin birbirini tamamladığını söyleyerek, gazeteciliğin iktidar ve muhalefetin sesi olarak bir adım öne geçtiğini dile getirdi.

Gazeteciler Cemiyeti’nin varlığının toplumun güçlü kalmasını sağladığını dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez de, “Gazetecilik görevi toplumun bilgilendirilmesinde oldukça önemlidir. Bunun en güzel örneği Gezi Parkı olaylarında ortaya çıktı. Doğru haberi doğru şekilde milleti bilgilendirecek şekilde verirseniz, ülkenize ve milletinize faydalı işler yaparsınız. Bunu yanlış şekilde yansıtırsanız ülkeyi kaosa sürüklersiniz. Bu nedenle gazetecilik bilgi akışı, sağlayan mesleklerin içinde en kutsal görevdir” şeklinde konuştu.

Bakanlık olarak gazetecilerin haklarını her platformda koruduklarını da sözlerine ekleyen Etyemez, sarı basın kartı sahibi gazetecilerin yıpranma payı hakkından yararlandığını, gazeteciliğin önemli ve sorumluluk isteyen bir meslek olduğuna dikkat çekti.
Konya Gazeteciler Cemiyeti'nin kurulduğu günden itibaren siyasetin hep dışında kaldığını dile getiren Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar, cemiyetin şehrin ve üyelerinin sorunlarıyla meşgul olduğunu belirterek, Konya basınını her platformda temsil eden cemiyetin, hizmet çıtasının her yönetimde biraz daha yükseldiğini söyledi.

Cemiyetin sadece Konya için değil tüm Türkiye’ye yarar sağlayan bir örgüt olduğunu vurgulayan Alemdar, basın camiasında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen cemiyetin dimdik ayakta durduğunu, gazetecilerin buluşma yerinin gazeteciler cemiyeti çatısı altında olduğunu, başka alternatif örgüt aranmasına gerek olmadığını sözlerine ekledi.
Protokol konuşmalarının ardından Konya basınına 50 yıl ve üzerinde emek veren gazetecilere plaket verildi.

Kaynak: İHA