Hatay'da Kurum Müdürlerinden Yaşlı ve Kimsesizlere Ziyaret

HATAY - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Ramazan Bayramı'nda kentte görev yapan kurum müdürlerinin eşleriyle yaşlı ve kimsesizleri ziyaret edeceklerini belirtti.

Lekesiz, yaptığı yazılı açıklamada, insan topluluklarını bir arada yaşatan, onları millet olma seviyesine yükselten değerlerden olan bayram günlerinde, kimsesiz yaşlıların, özürlü vatandaşların ve yetiştirme yurdunda kalan çocukların unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Önemli günlerin, dirliği, birlik ve beraberliği perçinlediğini ifade eden Lekesiz, bayramların sosyal hayat açısından da öneminin büyük olduğunu belirtti.

Bu müstesna zamanların büyülü atmosferinin, kırgınlıkların unutulmasına, dargınların barışmasına, özlemlerin giderilmesine ve hasretlerin son bulmasına vesile olduğunu vurgulayan Lekesiz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu güzel günlerde, kimsesiz yaşlılarımız, özürlü vatandaşlarımız ve yetiştirme yurdunda kalan yavrularımız ziyaret edilerek gönülleri alınır, insani değerlerin en erdemlileri olan toplumsal dayanışmanın ve paylaşmanın en güzel örnekleri sergilenir. Hüzünlerin, dertlerin ve kederlerin yerini, sevinçler, mutluluklar ve huzur alır. Aziz milletimiz, bu kutlu günleri kendi milli hasletlerinin güzellikleriyle kat kat zenginleştirerek daha da anlamlı hale getirmeyi başarmıştır.

Bu amaçla ilimizde görev yapan kurum ve daire amirleri her yıl bayramlarda olduğu gibi bu yıl da eşleriyle iki yaşlı ve kimsesiz aileyi ziyaret edecek, gönüllerini alarak kimsesiz olmadıklarını, devletimizin sıcak ve şefkatli elinin her zaman yanlarında olduğunu hissettirecekler. Bu ülkenin vatandaşı olma gururunu yaşamalarına vesile olacaklardır. Aynı uygulama ilçelerde kaymakamlarımız tarafından organize edilecektir. İlçelere ilişkin bayram ziyareti yapılacak kimsesiz ve yaşlı vatandaşlarımızın isimleri ve adresleri kaymakamlıklar tarafından belirlenerek ilçe daire amirlerine bildirilecektir."

Kaynak: AA