11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali

MUĞLA - 11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında "Black Cake, Duende, Tango" üçlemesi gösteri sundu.

Bodrum Kalesi Kuzey hendeğinde düzenlenen festivale, Bodrum'daki yerli ve yabancı turistlerler olmak üzere çok sayıda sanatsever katıldı.

Festivali çerçevesinde ilk yabancı konuk topluluk, Güney Kore'den Universal Ballet topluluğu oldu. Dünyaca ünlü üç koreografın, üç özgün performansından oluşan "Black Cake, Duende, Tango" üçlemesi ile sanatseverlerle buluşan topluluk, insanoğlunun sesten önceki evrensel anlaşma yöntemi olan beden dilinin olağanüstü anlatımıyla seyirci karşısına çıktı.

"Black Cake" adını taşıyan ve siyahın saklayıcılığına sığınan insanlık hallerinin aktarıldığı eser, Hollanda Tiyatrosu'nun 30. kuruluş yılına özel oluşturulmuş bir çalışma. Hollandalı koreograf Hans van Manen'in, Çaykovski, Janacek, Mascagni ve Massanet'in müzikleri üzerine oluşturduğu koreografisi ile yaşam bulan çalışma, yaşamın her katmanında bir çok tadın barındığına dair ilgi çekici özellikler içeriyor. İkinci eser "Duende", Claude Debussy'nin müzikleri üzerine, yine dünyaca ünlü İspanyol balet ve koreograf Nacho Duato koreografisiyle oluşturulmuş bir çalışma. "Duende" elfler, periler ve gece yaşayan oyuncakları anlatan düşsel bir dünyada geçiyor.

Üçüncü eser, "This is Your Life" ise Koreli ünlü koreograf Young Soon Hue'nun, Astor Piazzola müzikleri üzerine oluşturduğu bir çalışma. Eser, yaşam tarafından kategorize edilmiş insanların kendileriyle ve birbirleriyle yüzleşmelerini anlatıyor.

Yaklaşık 2 saat süren gösterileri yaklaşık 2 bin kişi izledi.

Kaynak: AA