Uzay Kampı Türkiye'den Yaz Kampı

Geçtigimiz yıl ESBAŞ’ın girişimleri ve İZKA’nın destekleri ile düzenlenen GICC-Küresel Endüstriyel İşbirliği Konferansı kampsamında Uzay Kampı Türkiye’yi ziyaret eden GOCA-Küresel Offset ve Dolaylı Ticaret Derneği Başkanı Cary Viktor, maddi durumu yerinde olmayan çocukların faydalanmaları için katkıda bulunma kararı aldı.

Uzay Kampı Türkiye'den Yaz Kampı
Bu kararın devamında 11-17 Ağustos 2013 tarihleri arasında düzenlenen 6 Günlük Uluslararası Yaz Kampı’na, dünyanın en büyük savunma, havacılık ve uzay sektörü temsilcilerinin üye olduğu ve kar amacı gütmeyen GOCA Derneği sponsorluğunda 68 öğrenci burslu olarak katıldı.

Uzay mekiğinde sanal uzay uçuşu görevi yapan öğrenciler; Sıfır Yerçekimi Duvarı, İnsanlı Manevra Ünitesi ve Ay Yürüyüşü Koltuğu gibi eğitim araçlarını kullanarak, astronotların uzayda neler yaptıklarını eğlenceli bir ortamda birebir yaşayarak öğrendiler.

Programa Türkiye, Ermenistan, İtalya, Polonya ve Ürdün’den katılan burslu öğrenciler, Uzay Kampı Türkiye’de bulunmaktan çok memnun olduklarını belirterek yeni arkadaşlar ve kültürler tanımalarına fırsat veren GOCA Derneği’ne teşekkürlerini çeşitli video gösterileri, fotoğraflar ve yazdıkları mektuplarla ilettiler.

Merhum Kaya Tuncer ve eşi Mary Tuncer tarafından kurulan Uzay Kampı Eğitimiyle Küresel Dostluk Vakfı (GFTSE) tarafından bugüne kadar 27 farklı ülkeden 5 bin 700 çocuğa verilen UKT bursları, bu ve benzeri katkıların da destekleriyle, her yıl daha fazla çocuğa burs verme imkânı buluyor.
Kaynak: İHA