Gaziantep’te Turist Sayısı Arttı

Güneydoğu'nun önemli tarih ve turizm kenti olan Gaziantep’e gelen turist sayısında geçen yıla göre artış olduğu bildirildi.

Gaziantep’te Turist Sayısı Arttı
Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, Gaziantep’e 2012 yılında toplam 300 binin üzerinde yerli ve yabancı turistin geldiği bildirilirken, bu sayının 2013 yılında 500 bine ulaştığını söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Aykanat, “Turistlerle ilgili istatistiklere baktığımızda, Gaziantep’te 2012 yılı içerisinde turizm ve işletme belgeli otellerde konaklayanların sayısı 300 binin üzerinde. Dolayısıyla sınır giriş ve çıkışlarına baktığımızda, 213 bin turistte sınırlardan giriş çıkış yaptığını görüyoruz. Buna yaklaşık olarak batığımızda ilimize 500 bin turistin ziyaret ettiğini görüyoruz. Dolayısıyla 2013 yılına baktığımızda ilk 6 aylık bir sürede otellerimizde konaklayanların sayısı 153 binin civarında. İlimize demiryolu, havayolu, karayolu ile ilimize girenlerin sayısı 104 binin üzerinde. Yani iki istatistiği karşılaştırdığımızda aşağı yukarı bir önceki seneye göre artış gözlenmektedir. Dolayısıyla Gaziantep’in inanç turizmi, kültür turizmi ağırlıklı olduğu için deniz sezonu bittikten sonra geliş artmaktadır. Bunun de şöyle tabir edersek, turistlerin Eylül ayı içerisinde ilimize gelmesi beklenmektedir. İlimize gelen turistler, Gaziantep’in bir kültür şehri olduğu için, müzeleri gezmekte ve özellikle Zeugma Müzesi’ni gezmektedir. Zeugma Müzesi, dünyanın en büyük mozaik müzesidir. Zeugma Müzemizi gezen turist sayısı ise geçtiğimiz yıla oranla artarak, 200 binin üzerinde bir ziyaret gerçekleştiğini görüyoruz. Buda gösteriyor ki müzemizin gezen ziyaretçi sayısında artış olduğu gözleniyor. Dolayısıyla Gaziantep özellikle son dönemlerde müzeler şehri olarak anılmakta” diye konuştu.

Aykanat, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Tabi yeme ve içme kültürü ön planda ama en son yapılan müze restorasyonları ile diğer kurum ve kuruluşların üzerimizde olması ile birlikte, cam eserleri müzesi, oyuncak müzesi, mutfak müzesi, savaş müzesi ve kent müzesi müzelerimiz yer almakta. Baktığımız zaman Gaziantep’te 14 müzemizin olduğunu görüyoruz. Turistlerimiz özelikle buraları gezmekte ve el sanatlarına olan ilgileri artmaktadır. İlimize gelen turistler, Gaziantep’in el sanatlarına da ilgi göstererek, aldıkları eşyaları hediyelik olarak ülkelerine de götürüyorlar. Bunun yanı sıra Gaziantep mutfağına da özen gösteren turistler, Gaziantep’e özgü yiyecekleri de almayı ihmal etmiyorlar.”
Kaynak: İHA