Çorum’a Meydan Kazandırılması İçin İlk Adım Atıldı

Çorum Belediyesi tarafından kente kazandırılacak olan meydan projesi kapsamında ilk somut atıldı.

Çorum’a Meydan Kazandırılması İçin İlk Adım Atıldı
Kent meydanı projesi kapsamında belediye devredilen eski Adliye Sarayı’nın yıkımına başlandı. Eski adliye sarayının yıkım çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bölgede yapılacak çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

Adliye sarayının yerine ilk önce park bir park devamında ise meydan çalışması gerçekleştireceklerini dile getiren Başkan Külcü, “Daha önce Valilik bahçesi olarak kullanılan 2012 yılında park yapılan bir alanımız var. İlk etapta burayı halkın kullanımına sunduk. Valilik hizmet binaları önündeki alana mini bir park yaptık. Burası iki alanın ortasında kalıyordu. Valilik hizmet binası önündeki alan, bahçesi önündeki alan birleşecek. Valilik önündeki 6 bin metrekarelik alan bir bütün olarak park halinde halkımızın hizmetine sunulacak. Vali Sabri Başköy buranın kazandırılmasında çok büyük katkı sundular. Vali Başköy ve İdare Mahkemesi Başkanımıza verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bölgede park çalışmalarının yanı sıra resmi araçların park edildiği bir alan bulunduğunu hatırlatan Külcü, burada bir düzenleme yapılacağını, resmi araçlar, bölgedeki esnaflar ve apartman sakinlerinin içinde 80 araçlık bir parkın tanzim edileceğini dile getirdi.

İlk etap çalışmalarının bu yıl tamamlanacağını dile getiren Külcü, “Maliye bakanımız geldiğinde Tekel binasının yeri ile ilgili söz aldık. Özelleştirme İdaresi başkanlığının belediyemize Tekel binasının devri ile ilgili yazıyı imzaladı. Bundan sonra Başbakanımızın imzasına sunulacak. Başbakanımızın imzasıyla Tekel binasının yeri belediyeye devrolacak. Burada toplam 6 bin metrekare çalışma yaptığımız yer. 3 bin metre kare Gazi caddesinin iki alan arasında kalan kısmı. 12 bin metrekarede Tekel binasının arka kısmında kalan kısımlar. Burada 23 bin metrekarelik bir alan oluşuyor. Burayı meydan olarak tasarlayacağız bölgede birde otopark olacak. Valilik önünde 20 bin metrekarelik bir meydanı kazandıracağız. Şehirdeki değişim dönüşümün açısından bu çalışma çok önemli”
Kaynak: İHA