Bakan Bayraktar'ın Satın Aldığı Mezar Yerine İlişkin İddialar

ANKARA - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın İstanbul Karacaahmet Mezarlığı'ndaki mezar yerini boş alan olarak satın aldığı, tarihi mezarlara zarar vermesinin söz konusu olmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bayraktar'ın İstanbul Karacaahmet Mezarlığı'nda satın aldığı mezar yeriyle ilgili bugün bir gazetede çıkan, internet medyasınca da yayınlanan haberler üzerine açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Bakan Bayraktar'ın, Karacaahmet Mezarlığı'nda 28 Haziran 2012'de babasının mezarının bulunduğu yerden 108 bin lira karşılığında 7.92 metrekarelik yer satın aldığı ifade edilen açıklamada, haberde iddia edildiği gibi Bayraktar'ın tarihi mezarlara zarar vermesinin söz konusu olmadığı, mevcut yerin boş alan olarak satın alındığı kaydedildi.

Mezar yapımı sırasında insan kemikleri çıktığı ve bunların da başka yere taşındığına dair iddiaların da gerçek dışı olduğuna işaret edilen açıklamada, "Mezar çalışması tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğünün gözetiminde yapılmıştır. Mezarlıkta yapılan sadece istinat duvarının yıkılarak yenilenmesi işlemi olup, bu da Mezarlıklar Müdürlüğünün kendi tasarrufundaki bir konudur" ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA