Ardahan'da Av Sezonu 24 Ağustos'ta Başlıyor

ARDAHAN - Ardahan Avcılar Derneği Başkanı Ali Sultan Özyay, Ardahan'da 24 Ağustos itibarıyla bazı alanlarda avcılık yapılabileceğini bildirdi.

Özyay, yaptığı yazılı açıklamada, bıldırcın ve üveyik avına 24 Ağustos tarihinde başlanacağını ve 24 Kasım'da sona ereceğini belirtti.

Kum, kınalı, çil ve kaya kekliklerinin de av döneminin 2 Kasım'da başlanacağını, 6 Ocak 2014'te sona ereceğini kaydeden Özyay, "Sakarca kazı, yaban ördekleri, su çulluğu, kaya güvercini ve karatavuk avı da 2 Kasım 2013'te başlar, 2 Mart 2014'te sona erer. Ala ve ekin kargası ile saksağanın avı da bu ayın 24'ünde başlayıp, 16 Şubat 2014'te son bulacaktır" ifadelerini kullandı.

Özyay, avcılığın çarşamba, cumartesi ve pazar günlerinin yanı sıra resmi tatil günlerinde de yapılabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ayrıca yaban domuzu, bıldırcın ve üveyik avı bu avlanma günlerine ek olarak salı gününde de yapılabilecek. Günlük bıldırcın avı 10, üveyik 8, karatavuk 3, güvercin 6, çulluk 4, tahtalı 3, keklik 2, ördek 6, yaban tavşanı 1, ada tavşanı 2, yaban domuzu 2 adet avlanabilecek."

Kaynak: AA