Müftü İşliyen Erzincan’a Veda Etti

Yaklaşık 4 yıldır Erzincan İl Müftüsü olarak görev yapan Burhan İşliyen ’in Afyon’a İl Müftüsü olarak atanmasının ardından dün düzenlenen veda programı, Erzincan’daki bütün kesimleri bir araya getirdi.

Müftü İşliyen Erzincan’a Veda Etti
2009 yılından bu güne Erzincan İl Müftüsü olarak görev yapan Burhan İşliyen ’in Afyon’a İl Müftüsü olarak görevlendirilmesi nedeni ile veda yemeği programı düzenlendi.

Düzenlenen veda yemeğine Vali Abdurrahman Akdemir, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle,CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Emniyet Müdürü Mustafa Eleman, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan müftülük çalışanları ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Programda bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Burhan İşliyen’e yeni görevinde başarılar diledi. Ardından CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle birer konuşma yaparak Müftü İşliyen’in görev süresince Erzincan’da birlik ve beraberliğe önemli katkılarda bulunduğunu ve her kesimden insanın sevgisini kazandığını söylediler. Vali Abdurrahman Akdemir ise Erzincan Valiliği görevine atandığı günden itibaren geçen yaklaşık üç ay süre içerisinde ziyaret ettiği yerlerde İl Müftüsü Burhan İşliyen'den halkın sürekli övgü ile bahsettiğini dile getirerek, bunun hizmet adamı mantığı ile çalışmasının göstergesi olduğunu ifade etti.

Programda son olarak konuşan İl Müftüsü Burhan İşliyen ise "2009 yılından bugüne kadar Erzincan ‘da İl Müftüsü olarak görev yapmaktayım, müftülük camiası olarak din görevlileri ile çok şey paylaştık ve farklı yeni çalışmalara imza atarak hep hayatın içinde olmaya çalıştık. Şimdi de burada veda için bir araya geldik. Gelen gelemeyen herkesin hakkını helal etmesini diliyorum ve ben de hakkımı herkese helal ediyorum” diye konuştu.

Program, Müftü İşliyen’e plaket verilmesi ve ikram ile sona erdi.
Kaynak: İHA