Eko-jin Yeni Bir Yaşam İçin Bismil'de

Bölgedeki doğa katliamlarına dikkat çekmek amacıyla, "Doğama sahip çıkıyorum ve yeni bir hayat için pedalla" sloganıyla yola çıkan Eko Jin Kolektifi aktivistleri Bismil’e ulaştı.

Eko-jin Yeni Bir Yaşam İçin Bismil'de
Eko Jin Kolektifi tarafından "Doğama sahip çıkıyorum ve yeni bir hayat için pedalla" sloganıyla bölgedeki doğa katliamlarına dikkat çekmek amacıyla Dersim'den yola çıkan ve 20 kişiyle başlayan bisiklet turu Diyarbakır’ın ardından 27 kişilik grupla Bismil ilçesine ulaştı. Konakladıkları her il ve ilçeden guruba katılımın olduğu grup Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu ve Bismil Belediye çalışanları tarafından karşıladı. Yapılan karşılamanın ardından Bismil Belediyesi'ne geçen ekolojistler Bismil Belediyesi meclis toplantı salonunda Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yaptıkları çalışmanın çok anlamlı olduğunu belirten Eminoğlu, doğa bu kadar tahrip edilirken, bunun farkındalığını sağlamanın önemli olduğunu söyledi.

Doğa tahribatı dünyada yaşayan tüm insanları ciddi anlamda etkilediğini belirten Eminoğlu, insanların doğaya nasıl daha çok kar elde ederim mantığı ile yaklaştığını ifade etti.

Eminoğlu, "Eskiden insanlar doğadan rızalık alırdı. Eski insanlarda hala bir bardak su içerken bile bir yudumunu doğanın hakkıdır diye yere döker. Eskiden insanlar doğaya daha çok saygılıydı" diye konuştu.

Genetiği ile oynanmış ürünlerin her geçen yıl arttığına dikkat çeken Eminoğlu, genetik değişmiş hormonal gıda ve tohumların artmasıyla birlikte kanser gibi hastalıkların da artığını belirtti.

Yaklaşık bir saatlik görüşmenin ardından Bismil Belediyesinden ayrılan ekolojistlerin Bismil Belediyesine ait Halil İbrahim Oruç parkında yapacakları bir günlük konaklamanın ardından Batman’a geçekleri öğrenildi.
Kaynak: İHA