İsviçre Milli Günü Verilen Resepsiyonla Kutlandı

İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Walter Haffner, İsviçre’nin milli günü sebebiyle resepsiyon verdi.

Türkiye’nin 500 bin Suriyeli göçmene ev sahipliği yaptığına değinen Haffner, "Türkiye'nin bu kadar çok sığınmacıya güvenli bir liman oluşturması, gurur duyulacak bir durum" dedi.

İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Haffner, ülkesinin milli günü dolayısıyla büyükelçilikte resepsiyon verdi. Resepsiyona, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Hamdi Nayır, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemalettin Damlacı, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile diplomatik misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Haffner, yaptığı konuşmada, dünyanın başka bölgelerinde doğdukları için hayatta kalma mücadelesi veren insanların olduğunu vurgularken, Türkiye’nin 500 bin Suriyeli göçmene ev sahipliği yapmasına da değindi. Türkiye’nin Suriyeli göçmenlerle ilgili çabalarını, olağanüstü insani yardım girişimi olarak niteleyen Haffner, "Türk hükümetini Suriyelilere kapılarını açtığı için teşekkür ederim. Türkiye'nin bugün bu kadar çok sayıdaki sığınmacıya güvenli bir liman oluşturabilmesi, gurur duyulacak bir durum" diye konuştu.

İsviçre’nin Lozan Anlaşması'na ev sahipliği yaptığını hatırlatan Haffner, "Modern Türkiye'nin temelleri Lozan Anlaşması ile atıldı. İsviçre, bu anlaşmaya ev sahipliği yaptığı için mutluluk duymaktadır" dedi.

Kaynak: İHA