Alman Milletvekili, Memleketini Gezdi

Almanya’da seçilen 3 Türk milletvekili arasında yer alan Aşağı Saksonya Meclisi SPD Eyalet Milletvekili Mustafa Erkan, memleketi Burdur’da hasret giderdi.

Alman Milletvekili, Memleketini Gezdi
Burdur’a bağlı Altınyayla ilçesinde doğan 29 yaşındaki milletvekili Mustafa Erkan, Almanya’daki en genç ve Türk asıllı milletvekili olduğunu dile getirerek, “Almanya’da en genç milletvekiliyim. Aşağı Saksonya Eyaletinde Meclis Üyesiyim. Siyasi hayata başlayalı yıllar oluyor, 15-16 sene önce sınıf başkanıyım, sonra okul başkanı oldum. Bizim yaşadığımız semtin okullar başkanıydım, aynı zamanda okullar başkanı olarak Belediye Meclisi’nde söz hakkı verdiler. Oradan da Sosyal Demokrat Partisi’nin Gençlik Kolları Başkanlığı’nı kurdum. İki sene sonra parti başkanı seçildim ardından belediye meclisi üyesi oldum, belediye başkan yardımcısı oldum ve geçen Ocak ayında ise en genç Türk kökenli Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi’ne girdim” dedi.

Burdur ve Aşağı Saksonya arasında kardeş şehir protokolü fikrini Meclis’e sunacağını dile getiren Milletvekili Mustafa Erkan, “Ben aynı zamanda bizim Avrupa Komisyonu’na üyeyim ve Türkiye ile Aşağı Saksonya Eyaleti arasındaki ticari sorumluyum. Türkiye bizim için Avrupa için çok önemlidir. Sadece Avrupa’nın işini sağlayacak bir ülke değil, bizim Avrupa bakışımızdan tüm dünyada güçlü olarak, ortak olarak görüyoruz ve Türkiye ile işlerimizi daha da ilerletmek istiyoruz. Burdur’la bir kardeş şehir projesi olabilir. Bu fikri arkadaşlarımla geri döndüğümde paylaşacağım. Önümüzdeki yılarda bir proje gerçekleştirebilirsek bizim için çok güzel bir proje olur” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA