Mamak Yeşilbayır Aile Bilgi Evi’nin Açılışı Yapıldı

Mamak Yeşilbayır Aile Bilgi Evi’nin açılışı yapıldı.

Açılışı gerçekleştiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Başbakanımızın desteği, sizlerin de dualarıyla birçok açılış gerçekleştirdik. Eylül ayından sonra açılışlarımıza devam edeceğiz. Başbakanımızın da dediği gibi, ne aldanan ne aldatan olacağız” dedi.

Mamak’ın Yeşilbayır Mahallesi’nde, Mamak Aile Bilgi Evi ve Park açılışı yapıldı. Açılışa Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer katıldı.

Açılıştan önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği telgraf okundu. Telgrafında, Mamak Belediyesi’nin Ak belediyeciliğin çok iyi bir örneği olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, Mamak halkının, belediyeleri sayesinde insani yaşam standartlarına kavuştuğunu söyledi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, açılış öncesi bir konuşma gerçekleştirdi. 2009 yılında seçmenlerine bir seçim beyannamesi verdiğini ve bu beyannameyi 5 yıl boyunca kaybetmemelerini istediğini hatırlatan Akgül, “5 yıl sonra bu beyanname için hesap vereceğiz demiştik. Bu kapsamda bir çok açılış gerçekleştirdik. Bir çok sözümüzü tuttuk. Bu gerçekleştirdiğimiz açılış da 2009’da verdiğimiz sözlerden biri. Eylül Ayı’ndan sonra açılışlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Mesut Akgül, daha önce Mamak belediyelerinin ekonomilerinin zar zor idare edildiğini, göreve geldikleri 2009 yılında belediye bütçesinin sadece yüzde 6’sının yatırım için kullanıldığını, bunun da 6 milyon TL’ye tekamül ettiğini dile getirdi. Bugün ise belediye bütçesinin yüzde 36’sının yatırım amaçlı kullanıldığını belirten Akgül, “Bunları sizin dualarınız ve başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri sayesinde başardık. Sizden aldığımız yetkiyi, sizin çin en iyi şekilde kullanmak bizim görevimiz. Çocuktan yaşlıya, toplumun bütün bireylerine hizmet ediyoruz. Allah bizi size mahçup etmesin, artık sadece Türkiye’nin değil, bir dünya lideri olan sayın başbakanımızın da dediği gibi biz, aldatan ya da aldanan olmayacağız. İnşallah gelecek daha iyi olacak” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün konuşmasının ardından, Aile Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından Aile Merkezi’ni gezen Akgül’le bir mahalleli arasındaki diyalog dikkat çekti. Mahalleli bir kadın, Aile Merkezi’nin önündeki parktaki kaydırağın ayaklarının kısa yapıldığını ve bu yüzden her hafta en az bir çocuğun bu kaydıraktan düştüğünü söyledi.

Mahalleli kadının şikayetini dinleyen Mesut Akgül ise şikayetin değerlendirileceğini ve gereğinin yapılacağını söyledi.

Açılışı yapılan Aile Merkezi’nden, genç, yaşlı bütün Mamaklılar yararlanabilecek. Merkezde, meslek edindirme kurslarının yanı sıra, eğitimler, seminerler, sinema günler, çay sohbetleri, psikolojik danışmanlık desteği, okuma-yazma, spor ve aile okulu gibi imkanlar da sunulacak.
Kaynak: İHA