Malatya'da "il Sınırlarında Büyükşehir Belediye Modeli" Konulu Seminer Verildi

MALATYA - Malatya Belediyesi tarafından idari personele yönelik "İl Sınırlarında Büyükşehir Belediye Modeli" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Belediyesi Beydağı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "İl Sınırlarında Büyükşehir Belediye Modeli" konulu eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2014 yılında büyükşehir olacak Malatya'yı şimdiden buna hazırlamanın gayreti içinde olduklarını, bu amaçla belediye yöneticilerine ve çalışanlarına eğitim seminerleri verdiklerini belirtti.

Belediyenin bütün birimleriyle büyükşehire hazır olması gerektiğini vurgulayan Çakır, bu süreç içerisinde büyükşehirin sorumlu olduğu her alanda çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Bu çalışmalar doğrultusunda gidebildikleri ilçe, belde ve köylerin sorunlarının haritasını çıkardıklarını aktaran Çakır, "Çalışmalar kapsamında oluşturduğumuz komisyonlar planlamalar yaparak sorunları en kısa zamanda nasıl çözeriz diye çalışıyorlar. Büyükşehir sürecini daha iyi değerlendirmek, ufuk ve vizyon olarak daha hazır hale gelebilmek için eğitim semineri düzenledik, düzenlemeye de devam edeceğiz. Malatya Belediyesinin bu süreçte zaman kaybetmemesi gerekiyor. Malatya'nın geleceğine damga vuracak yöneticilerimiz ve çalışanlarımız bu süreçten en iyi şekilde faydalanacaklar" ifadesini kullandı.

Çakır'ın ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, "İl Sınırlarında Büyükşehir Belediye Modeli" başlığı altında "Kocaeli Pratiği" konulu sunum yaptı.

Seminere, Malatya Belediye Çakır ile ilçe ve belde belediye başkanları, belediyelerin idari personeli ve çalışanları katıldı.

Kaynak: AA