Gürcü Hırsızlık Zanlıları Tutuklandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, bir barda eğlenen Danimarka uyruklu anne ve kızının çantalarını çalan ve polis tarafından yakalanan Gürcistan uyruklu iki zanlı tutuklandı.

Danimarka'dan Alanya'ya tatile gelen Carlotte Meyer ve kızı Caroline Meyer'e ait çantaları çaldıkları iddiasıyla yakalanan, Gürcistan uyruklu Jikia G. ve arkadaşı Givi K'nın sorguları tamamlandı. İlçede 8 ayrı açıktan hırsızlık olayı gerçekleştirdikleri belirlenen Jikia G. ve Givi K., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Alanya L Tipi Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na konuldular.

Danimarka'dan Alanya'ya tatile gelen Carlotte Meyer ve kızı Caroline Meyer'e ait çantalar, gece eğlenmek için gittikleri barda masadan çalınmıştı. Bu sırada barın yakınında bulunan bir otelin bahçesinde şüpheli bir şahsı gören otelin özel güvenliği durumu polise bildirmiş,olay yerine gelen Asayiş Büro Amirliği ekibi otelin bahçe kısmında ağaçların arasında gizlenmiş Gürcistan uyruklu 31 yaşındaki Jikia G. adlı zanlıyı gözaltına almıştı. Zanlının sırt çantasında yapılan aramada 4 çalıntı telefon ve 1 fotoğraf makinesi ile Danimarka uyruklu kadın turistlerden Carlotte Meyer'e ait olduğu belirlenen 3 kredi kartı, 60 Türk lirası ele geçirilmişti. Çevrede bulunan güvenlik kameralarını inceleyen polis, kaçan diğer zanlının eşkalini belirlemek için çalışma başlattığı sırada Gürcistan uyruklu hırsızlık zanlılarının çaldıkları fotoğraf makinesi ile olaydan saatler önce çektikleri fotoğraflara ulaşmış, zanlıların Damlataş Caddesi'nde bir otelde kaldıklarını ancak kimlik belirtmediklerini tespit eden polis, fotoğraflardan yola çıkarak firari zanlı Givi K'yı da olaydan bir kaç saat sonra yakalayarak gözaltına almıştı.
Kaynak: İHA