Ereğli Belediye Meclisi Toplantısında Arbede

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Belediye Meclis toplantısının 3. oturumunda AK Partili Meclis üyesi Yusuf Kalay basın açıklaması yapmak isteyince zabıta memurları tarafından salondan dışarı çıkartıldı.

Ereğli Belediye Meclisi Toplantısında Arbede
Meclis üyesi Kalay ile zabıta memurları arasında arbede yaşandı.

Ereğli Belediye Meclisi’nin 3 Temmuz 2013 Çarşamba günü yapılacak olan 2013 yılı Temmuz ayı olağan toplantısı, AK Partili 7, bağımsız 6 ve CHP’li iki üye katılmayınca bir gün sonrasına ertelendi. İkinci toplantıda çoğunluk sağlanmasına karşın yaşanan sert tartışmalar üzerine CHP’li Belediye Başkanı ve aynı zamanda Meclis Başkanlığı görevini de yürüten Halil Posbıyık, toplantıyı ikinci kez erteledi. Bugün saat 15.00’de başlayan meclis toplantısına AK Partili ve bağımsız meclis üyeleri katılmadı. Meclis başkanının ardından salona giren ve kürsünün önünde basın açıklaması yapmak isteyen AK Partili Meclis üyesi Yusuf Kalay’a Meclis Başkanı Halil Posbıyık tepki gösterdi. Kalay’a yaptığının kanunsuz olduğunu ve Meclis’in huzurunu bozduğunu söyleyen Posbıyık, daha sonra zabıta memurlarına talimat vererek kendisinin dışarı çıkartılmasını istedi. Açıklamalarına devam eden Kalay, kendisini dışarı çıkartmak isteyen zabıta memurlarına da tepki gösterdi. Zabıta memurları tarafından salondan dışarı çıkartılan Yusuf Kalay, meclis toplantısının kanunsuz olduğunu, alınan kararların ise hiçbir hukuki dayanağı bulunmadığını ve yok hükmünde sayılacağını savundu

Kalay’ın salondan ayrılmasının ardından CHP’li meclis üyelerinin katılımları ile toplantıya devam edildi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Partili ve bağımsız meclis üyelerinin meclisi sabote etmeye çalıştıklarını, Ereğli’ye faydalı hiçbir iş yapmadıklarını ileri sürdü.

Ereğli Belediye Meclisi, 8 ana gündem ve 6 ek gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından 2 ay süre ile tatil edildi.
Kaynak: İHA