Niğde'de Ürün Deseni Çalıştayı Yapıldı

NİĞDE - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Niğde'de havza bazlı ürün deseninin belirlenmesi amacıyla ürün deseni çalıştayı düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen çalıştaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanlığından uzman Ergin Toprak, Cem Ceyhan ve Salih Aydın katıldı.

Çalıştaya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Niğde Üniversitesi Tarım Bilimleri Teknolojileri Fakültesinden öğretim üyeleri ile Ziraat Odaları, Sanayi ve Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Tarım Platformu Üyeleri, Niğde Ziraat Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Çiftlik Ziraat Odası, Altunhisar Ziraat Odası Başkanları katıldı.

Katılımcılar, Niğde çiftçisinin gelir durumlarını artırmak amacıyla merkez ve ilçeler bazında hangi bölgede hangi alternatif ürünlerin üretilmesi gerektiği, mevcut ürünlerin verim ve kalitesinin geliştirilmesi, alternatif ürünlerin yetiştirilmesi ve belirlenen havza bazlı ürünlerin harita üzerinde işaretlenmesi çalışmaları yapıldı.

Çalıştay sonunda bir değerlendirme yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, "Amacımız, Niğde tarımının geliştirilmesi, Niğde çiftçisinin daha fazla gelir sağlayacağı, ürününü satmakta sorun yaşamayacağı, ülkemizin ve dünyanın daha fazla ihtiyaç duyduğu ürünlerin belirlenip, bu ürünlerin ilimizde üretilmesinin sağlanmasıdır" dedi.

Kaynak: AA