35. Mihalıççıklılar Günü, Kiraz ve Sorgun Çömlekçiliği Şöleni

Eskişehir’de, ‘35. Mihalıççıklılar Günü, Kiraz ve Sorgun Çömlekçiliği Şöleni’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

35. Mihalıççıklılar Günü, Kiraz ve Sorgun Çömlekçiliği Şöleni
Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde yapılan tanıtım toplantısına Mihalıççık Belediyesi Başkanı Ümit Güven, Mihalıççıklılar Yaptırma, Yaşatma Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği (MİYAD) Başkan Vekili Vedat Ulubağ, belediye meclis üyeleri, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Mihalıççık Belediye Başkanı Güven, festivalin her yıl olduğu gibi yine kalburcu mesire yerinde yapılacağını belirterek, ‘Mihalıççık Kirazı’nın yörede bin 500 dekar alanda yetiştirildiğini ve bu yıl yaklaşık 900 ton civarında mahsul beklediklerini söyledi.

Güven, ‘Mihalıççık Kirazı’nı onlarca ülkeye ihraç ettiklerini anlatarak, “Mihalıççık kirazı özellikle tadı aroması ve tufanda yetişiyor olmasıyla farklıdır. İngiliz kraliyet ailesi başta olmak üzere onlarca ülkeye ihraç ediliyor. İşte tam burada şuna vurgu yapmak istiyorum. Kirazımızın tanıtımının ve ihracatının yapılması gerekiyor. Sadece üretmek yetmiyor. Mihalıççık adının ve kirazının adının marka olması için bu şart. Festivalimiz için hazırlık ve tanıtım komitesi kurduk. Resmi ve gönüllü Mihalıççık sevdalısı insanlardan oluşuyor. Komitemize bizler önderlik yapıyoruz. Haftalardır hatta aylardır mesai gözetmeksizin çalışıyoruz. Amacımız festivalimizi, kirazımızı ve Mihalıççık’ı tüm dünya ya duyurmaktır” dedi.

Güven, 7 temmuz Pazar günü ilçede yapacakları ‘35. Mihalıççıklılar Günü, Kiraz ve Sorgun Çömlekçiliği Şöleni’ne herkesi davet etti.

Toplantının ardından ilçeden getirilen kirazlar kent halkına ikram edildi.
Kaynak: İHA