Fransa 16 Afrika Ülkesine Yardım Yapacak

PARİS - Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault, Fransa'nın 16 yoksul Afrika ülkesine kalkınma yardımı yapacağını açıkladı.

Ayrault, Fransa'da yüksek kamu maliyesine yönelik tedbirlerin alınmasına rağmen, ihtiyacı olan Afrika ülkelerine Fransız Kalkınma Ajansı tarafından yardımların yapılacağını duyurdu. Ayrault, Fransa'nın kalkınma yardımı yapacağı öncelikli ülkeleri şöyle sıraladı:

"Senegal, Benin, Burkina Faso, Burundi, Cibuti, Komor Adaları, Gana, Gine, Madagaskar, Mali, Moritanya, Nijer, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Çad ve Togo"

Başbakan Ayrault, krizdeki Afrika ülkeleri yanı sıra Haiti, Afganistan, Yemen ve Filistin gibi Fransa'nın tarihsel ilişkileri olan ülkelere de yardım yapılacağını ifade etti.

Ayrault, yapılacak tüm yardımların şeffaflık içinde olacağının altını çizerek, bir internet sitesi üzerinden düzenli olarak açıklanacağını, bu uygulamanın Mali ile başlayacağını belirtti.

Fransa 2013 yılı için 9,4 milyar avro kalkınma yardımı bütçesi ayırdı. Küresel yardımların yüzde 10'unu oluşturan bu rakam ile Fransa, dünya üzerinde en çok yardım yapan dördüncü ülke konumunda bulunuyor.

Kaynak: AA