Bakan Müezzinoğlu, Sağlık Çalışanlarıyla İftarda Buluştu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık-Sen tarafından düzenlenen iftar yemeğinde, İstanbul’daki sağlık çalışanları ile bir araya geldi.

Bakan Müezzinoğlu, Sağlık-Sen’in İBB Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği iftar yemeğinde sağlık çalışanları ile bir araya geldi. Burada konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, sağlıkta büyük başarılar elde edildiğini, bu başarının sağlık çalışanlarının başarısı olduğunu söyledi.

Türkiye’nin 10,5 yılda büyük mesafe kat ettiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, “Bu millet bizden hayallerinin ve umutlarının öncülüğünü yapmamızı bekliyor. Ben merkezli değil, millet merkezli yapabiliyorsak, milletin değerlerini geleceğe taşıyabiliyorsak, milletin medeniyet anlayışını geleceğe taşıyabiliyorsak, bu millet bizim özlük haklarımızı da saygınlığımızı da dün yaptığı gibi yarın da hak ettiği yere taşıyacaktır” dedi.

Sağlık hizmetlerinde sağlanan yüzde 70’lik memnuniyetin sağlık çalışanlarının bir başarısı olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Bu milletimiz, hizmetlerden, personelinden memnunum diyorsa, bu bizim için en büyük ödülümüzdür. Biz dünyaya örnek bir konuma geldiysek, sizler sayesinde geldik, bu başarı sizlerindir. Şahsım adına, bakanlığım adına, 75 milyon milletim adına teşekkür ediyorum. Masanın öteki ya da bu tarafında değiliz. Masanın her yerindeyiz. Sağlık çalışanlarıyla sürekli bir araya gelmeye çalışıyorum. Dün gece, Haseki Hastanesi’nde nöbet tutan arkadaşlarımızla sahur yaptık. Aldığımız talepleri ele alacağız. Bakanlık olarak çözebileceklerimizi çözeceğiz. Bizi aşan konuları hükümetimize taşıyacağız. Yarınlarımız bugünden daha iyi olacak. Geleceğe daha çok umutla, güvenle bakacağız. Bu ülke ve milleti seviyoruz. Bu millet de bizi seviyor” şeklinde konuştu.

Sağlıkta şiddete de değinen Bakan Müezzinoğlu bu konuda ise şunları söyledi:
“Hasta hekim ilişkisi, hasta-hemşire ilişkisinde, anne ile baba arasındaki ilişkinin ötesinde, zaman zaman eşler arasındaki iletişimin ötesinde güven vardır. Bu iletişimi kanunlarla sağlama taraftarı değiliz. Bunun için, kamu bilinci oluşturmalıyız. Bu milletimizin hekimine, sağlık çalışanına sahip çıkması için bilgilendirme çalışmaları yapacağız. Ancak şiddet uygulayanlara da en ağır cezanın verilmesi için yasal düzenleme yapacağız. Benim sağlık çalışanıma dokunana, hakimlerimizin hukuk yoluyla dokunmaları için yetkilerini artıracağız. Sağlıkta şiddeti sıfırlayamayabiliriz, ancak, çalışanımızın emniyetini sağlamak zorundayız. Yeter ki, biz birbirimize güvenelim.”
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de, birçok talepleri olduğunu en önemli taleplerinin ise ek ödemelerin emekliliğe yansıması olduğunu söyledi.

Memiş, “Toplu sözleşme masasına birçok taleple oturacağız, ancak birkaç talebimizi burada dile getireceğim. Ek ödemenin emekliliğe yansıtılması, en önemli taleplerimizden birisi olacak. Ek ödemeden kesilen verginin kaldırılması ve ek ödemelerin artırılması taleplerimiz arasında. Nöbet ücretlerinin en ak iki katına çıkarılmasını istiyoruz. Ve toplu sözleşme masasına taşıyacağız. 24 saat esasına göre çalışan sağlık çalışanlarına 24 saat hizmet verecek kreş hizmeti verilmeli” şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarına yıpranma payı isteyen Metin Memiş, bunu bir örnekle dile getirdi. Bir kaza yerine giden polis, gazeteci, itfaiyeci ve sağlık ekibinin gittiğini söyleyen Memiş, bu meslek gruplarından ek ödeme alamayan tek meslek grubunun sağlıkçılar olduğuna dikkat çekti.

İstanbul’da görev yapan sağlık çalışanlarının, toplu taşıma araçlarından indirim talebi ve Toplu Konut İdaresi ile yapılacak görüşmelerle konut sahibi olma istekleri bulunduğunu belirten Metin Memiş, Bakan Müezzinoğlu’ndan, İstanbul’u iyi bilen ve tanıyan birisi olarak bu taleplere karşılık verilmesini istedi.
Kaynak: İHA