Adana'da Belediye Ekmeği 40 Kuruşa İndirildi

ADANA - Adana Büyükşehir Belediyesi ekmek fabrikalarında üretilen ekmeğin, yasa ve yönetmeliklerde son yapılan değişikliklere uygun hale getirilerek 40 kuruştan satılmaya başlandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yazılı açıklamasında, belediye olarak hedeflerinin halka ucuz ve kaliteli ekmek sunmak olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi ekmek fabrikalarında üretilen ekmeğin fiyatının 50 kuruştan 40 kuruşa indirildiğini belirten Aldırmaz, 12 Ağustos tarihi itibariyle de kepekli, yulaflı, çavdarlı ve ruşeymli gibi çeşitli türlerde ekmek üretimine başlanacağını da açıkladı.

Aldırmaz, belediye ekmek fabrikalarındaki üretimin yasa ve yönetmeliklerdeki son değişikliklere uygun hale getirildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Ekmek üretim işleminde katkı maddesi kullanımına son verilmiş, tuz oranı düşürülmüş ve kül miktarı arttırılmıştır. İdaremiz birimleri tarafından üretimi yapılarak satışa sunulan ekmekle alakalı olarak alışılagelmişin dışındaki renk, tat ve fiziksel özelliklerde meydana gelen farklılıklar mevzuat değişikliklerine uyulmak amacıyla yapılan uygulamalardan kaynaklanmaktadır. Vatandaşlarımıza, tüketmek üzere satın aldıkları ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretim koşullarını araştırmalarını tavsiye ediyoruz. İnsan sağlığı açısından hayati öneme sahip olan temel besin maddesi ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretim koşullarının ve üretim kullanılmakta olan ham maddelere ait teknik özellikler ile hijyen koşullarının vatandaşlarımız tarafından titizlikle değerlendirilmesi ve görülen aksaklıkların denetim yetkisi tanınmış Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Birimleri ve ilçe belediyelerine iletilmesi halkımızın sağlığı açıcından faydalı olacaktır."

Aldırmaz, Büyükşehir Belediyesi ekmek fabrikalarında üretilen ekmeğin vatandaşların ekonomik yapıları ve piyasa koşulları değerlendirilerek 01.07.2013 tarihinden itibaren 40 kuruşa indirildiğini bildirerek, şöyle devam etti:

"Halkımızın ucuz ve kaliteli ekmek tüketimi noktasında seçme özgürlüğüne kavuşması ve kişiye bağlı olarak tüketilen ekmekten değişik faydalanmasının yaratılması amacıyla idaremiz birimleri tarafından üretimine başlanılacak olan çeşit ekmek ürünleri 12.08.2013 tarihinden itibaren Adana Halk Ekmek satış noktalarında satışa sunulmaya başlanılacaktır. Çeşit ekmek ürünlerinin 250 gram ağırlığındaki ürünlerinin fiyatı ise yine vatandaşlarımızın ekonomik koşullarına uygun şekilde ucuz ve kaliteli ürün prensibi doğrultusunda; kepekli ekmek 75 kuruş, çavdarlı ekmek 1 TL, ruşeymli ekmek 1,5 TL ve yulaflı ekmek ise 75 kuruş olarak belirlenmiştir."

Kaynak: AA