İmam Hatip Öğrencisi Sümeyye, Lys'de İlk 2 Bin İçine Girdi

Manavgat Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Sümeyye Şahin, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) fen matematik puan türünde 505.05673 puan ile Türkiye bin 980.’si oldu.

İmam Hatip Öğrencisi Sümeyye, Lys'de İlk 2 Bin İçine Girdi
2009 yılında yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) elde ettiği puan ile Antalya Fen Lisesi’ni tutturduğunu belirten Sümeyye Şahin, “Ne var ki başörtüsüyle derslere giremeyeceğim için Manavgat Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde okumayı tercih ettim. Bugün bu tercihimde ne kadar haklı olduğumu görmenin mutluluğunu da yaşıyorum. İmam-Hatip Lisesi’nde inancım doğrultusunda başörtüsü ile derslere devam ettiğim için sadece derslerime odaklandım ve başarılı oldum. Başarımda başta beni her konuda destekleyen ailem olmak üzere Manavgat imam-hatip Lisesi idareci ve öğretmenlerim ve dershanem etken oldu. Beni imam-hatip lisesinde de başarılı olunabileceği konusunda hep teşvik ettiler. Bir ara tıp okuma hayalinden, zor olacağı düşüncesiyle vazgeçmeyi bile düşündüm. Ne var ki imam-hatip lisesinde okuyan öğrencilerin de tıp fakültesini kazanabileceğini ispatlamak için çalışmalarımı bu yönde sürdürdüm. Gerek okulumda, gerek dershanede gerekse evimizde düzenli bir şekilde ders çalıştım. İmam-hatip lisesi öğrencilerinin de bir fen lisesi veya kolej öğrencisi gibi istemesi durumunda başarılı olabileceğini göstermiş olmanın gururunu yaşıyorum. Bu başarıda emeği bulunan başta ailem ve öğretmenlerim olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Onları utandırmamak için bundan sonraki eğitim yaşantımda da elimden gelen gayreti göstereceğim” dedi.

Sümeyye Şahin, bu başarısıyla aralarında Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanı Dr. Dursun Aydın’ın da bulunduğu 31 dönemlik Manavgat imam-Hatip Lisesi mezunları arasında en başarılı öğrenci oldu.
Kaynak: İHA