Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği

ESKİŞEHİR - Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği Ajansı'nın düzenlediği "Ramazan Etkinlikleri" kapsamında Şeker Mahallesi'nde iftar programı düzenlendi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, programa, Vali Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutanı Hava Korgeneral Abidin Ünal, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Eskişehir Osmangazi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf Balcı, İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, basın mensupları ve mahalle sakinleri katıldı.

Vali Tuna, mahalle sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın her akşam bir mahallede düzenlemiş olduğu iftar programlarıyla halkla iç içe olduklarını belirterek, bu programlarda Eskişehirlilerin kendilerini yalnız bırakmadığını söyledi.

Türk dünyasının farkındalığını dünyaya göstermek için kalan zamanı iyi değerlendireceklerini belirten Tuna, ağustos ve eylül aylarında etkinliklerin daha çok olacağını kaydetti.

Tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez hazırlayıp sunduğu canlı yayın programı "Halil İbrahim Sofrası"nın konuğu ise Ahmet Rüştü Kadıoğlu oldu. Kadıoğlu, programda Türkmenistan'ı ve ikinci büyük şehri Merv'i anlattı.

Program, Bursa Karabaş-i Veli Dergahı semazenlerinin gösterisinin ardından özel donanımlı gezici tır da film gösterimiyle sona erdi.

Kaynak: AA