Başkan Küçükler, Hınıs’ta Ziyaretlerini Sürdürdü

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Hınıs ilçesinde gezi ve incelemede bulundu.

Başkan Küçükler, Hınıs’ta Ziyaretlerini Sürdürdü
İlçedeki esnafı gezen Başkan Küçükler halkı dinledi, taziye ziyaretlerinde bulundu ve Hınıs’ın problemlerini yerinde tespit etti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Hınıs ilçesine çıkarma yaptı. Şehrin ilçelerini gezen Başkan Küçükler’in bu kez ki durağı Hınıs ilçesiydi. Yerleşim birimlerini gezerek sorunları yerinde tespit eden Başkan Küçükler, söz konusu ziyarette de vatandaşlara Büyükşehir Yasası’nı anlattı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Faruk Yıldırım, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Celalettin Çetinkaya, Hınıs Belediye Başkanı Enver Taçyıldız, Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreter Yardımcısı Kaya Koç, AK Parti Hınıs İlçe Başkanı Hacı Mehmet Günay, Seçim İşleri Başkanı Turan Gerehan, AK Parti Hınıs Gençlik Kolları Başkanı Seymen Narman, Mavi Haliç Genç İşadamları Derneği Başkanı Servet Atmaca ve Maksut Efendi Mahalle Muhtarı Burhanettin Atmaca’nın da eşlik ettiği gezide Başkan Küçükler, ilk olarak Hınıs Belediyesi’ni ziyaret etti.

Burada Başkan Taçyıldız ile görüşen Küçükler, daha sonra ilçedeki esnafı gezdi. İlçenin problemlerini halktan dinleyen Küçükler, güney ilçeleri arasında geniş bir ticari potansiyele sahip olan yerleşim biriminin kanayan sorunlarının Büyükşehir Yasası ile giderileceğini söyledi.

Başkan Küçükler, ilçedeki esnaf gezisi sonrası, geçtiğimiz günlerde elim bir olayda hayatlarını kaybeden Murat ve Reis Demirpolat’ın ailelerine Bellitaş Köyü’ne giderek taziye ziyaretinde bulundu. Başkan, ayrıca Yukarı Parmaksız Köyü’nde yaşamını yitiren Sıdıka Özoğul’un ailesine taziye dileklerini sundu. Başkan Küçükler daha sonra bir doğa harikası olan Hınıs Kanyonu ve tarihi Alaaddin Cami’de incelemede bulundu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, taziye ziyaretleri sonrası Gazeteci-Yazar M. Talat Uzunyaylalı’nın hazırlayıp sunduğu Hınıs Oturumu’na katıldı.

Hınıs Belediye Başkanı Enver Taçyıldız’ın da katıldığı programda ilçenin iktisadi ve sosyal meseleleri tartışıldı. Başkan Taçyıldız, Küçükler’e ilçe gezisi ve Ramazan ayı etkinliğini Hınıslılarla buluşturduğu için teşekkür etti. Borçlu bir belediyeyi devraldığını, yaptığı hizmetlerle kurumu daha rantabl bir noktaya ulaştırdığını ifade eden Taçyıldız, ilçede alt ve üst yapı çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Yasanın oluşmasına katkıda bulunanlar arasında yer alan Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyesi Başkan Ahmet Küçükler de, Türk idari sisteminde ‘Devrim yasa’ olarak nitelendirilen kanun sayesinde ilçelerdeki yaşam kalitesinin artacağını vurguladı. Başkan Küçükler, fiziki ve sosyal sorunların ortak akıl ve ekip ruhuyla çözüleceğini bildirdi. Hınıs Oturumu’nda gündeme ilişkin konularda görüş belirten Başkan Küçükler, daha sonra ilçe merkezinde kurulan sofrada Hınıslılarla birlikte iftarını açtı.

HORASAN’DA RAMAZAN EĞLENCESİ
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan ayı etkinliği, ilçe halkının beğenisine sunuldu. İlçe merkezine kurulan platformdaki birbirinden güzel eğlence programlarını izleme imkânı bulan Hınıslılar, gecede gönüllerince eğlendiler. Ateş adamın gösterisini pür dikkat izleyen çocuklar Ramazan ayına özel eğlence programındaki tiyatro oyunlarına hayran kaldı. Ses ve saz sanatçıları Selami Durmuş, Erdal Beyazgül ve Şair Ahmet Coşkun’un sahne performanslarının yer aldığı etkinlikte ilçe halkı, kendilerine bu imkânı sunan Başkan Ahmet Küçükler’e teşekkür etti. Hınıslılara her zaman gönül borcu olduğunu ifade eden Küçükler de, vatandaşlara seslenerek, “Güçlü iktidarımıza her zaman destek veren ve bizleri bağırlarına basan Hınıslı kardeşlerim hizmetin en iyisine layıktır” dedi.

Kaynak: İHA