Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Şentepe'de Oruç Açtı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, teleferik tartışmalarının yaşandığı Yenimahalle Şentepe’de halkla birlikte oruç açtı.

Gökçek, “Ağaçları bahane ediyorlar, ben belediye başkanı olduğumda Ankara’da yeşil alan kişi başına 2 metrekareydi, bugün 19 metrekare.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalle Şentepe’de halkla birlikte iftar yemeği yedi. İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Gökçek, Yenimahalle’de yapılacak olan teleferik ve Gezi Parkı olaylarına değindi.

Gökçek, Gezi Parkı eylemlerinin kesilmesi düşünülen 8 tane ağacın 8’iyle de hiç alakası olmadığını, yurtdışı destekli ve yurtiçi uzantılı olaylar olduğunu ifade etti.

Şentepe’ye yapılması düşünülen teleferiğin seçimlerden önce biteceğinin haberini veren Gökçek, teleferik yapımına başlar başlamaz Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın zabıtalarını gönderdiğini, “Size bunu yaptırmam” dediğini, kendilerinin de “Bunu buraya yapacağız.” diye karşılık verdiğini söyledi.

Temel atmaya gittiklerinde birilerinin Tuzluçayır ve Dikmen Vadisi’nden adamlar getirip eylem yaptırdıklarını dile getiren Gökçek konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Yenimahalle Belediye’sinin isim isim belirlediğimiz işçileriyle birlikte Tuzluçayır ve Dikmen Vadisi’nin militanlarını topladılar 3 sefer eylem yapıp, olay çıkardılar ben de polis gönderdim. Aşağıdaki duraklardan bir tanesini Yunus Emre Meydanı’nın ortasındaki o çamlık olan yere koyuyoruz. Yarın orası yapıldıktan sonra oraya yeniden ağaç dikeceğiz, oradaki ağaçları bahane ediyorlar. Halbuki ben belediye başkanı olduğumda Ankara’da yeşil alan kişi başına 2metrekareydi, bugün 19metrekare. Nüfus 2 kat arttı, eğer nüfus sabit kalsaydı bu rakam 38metrekare olacaktı. Yani biz Cumhuriyet Tarihi’nde dikilen ağaç kadar ağacı her sene diktik. Bizden ağaç sorulur mu? Biz bir ağacı mecburen kesiyorsak onun yerine bin ağaç dikeriz, 10 bin ağaç dikeriz. Ama halka hizmetten de geri kalmayız.”
Kaynak: İHA