Gümüşhane Yol Üstü Turizm Yerleşkesi Projesi

GÜMÜŞHANE - Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, yönetim olarak Gümüşhane'nin turizm altyapısını ve alternatif turizm modellerini, bölgenin kendine has kültürel ögeleriyle harmanlayarak daha ileri bir noktaya taşıyarak gelişmesini hedeflediklerini bildirdi.

Canlı, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane Belediyesince Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulan ve kabul edilen "Gümüşhane Yol Üstü Turizm Yerleşkesi" projesinin sözleşmesinin imzalandığını belirtti.

Proje bedelinin 642 bin 600 lira olduğunu ve bedelin 303 bin 471 lirasının ajans tarafından karşılanacağını ifade eden Canlı, proje ile Bağlarbaşı Mahallesi'nde belediyeye ait Sema Doğan Kültür Kompleksi yanına aynı mimari ile yeni bölümler yapılarak Gümüşhane turizminin emrine verileceğini ve turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Belediye olarak şehrin her yönden gelişebilmesi için gayret ettiklerini vurgulayan Canlı, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Gümüşhane'nin gelişmesine bacasız fabrika diye adlandırılan turizm sektörünün büyük katkılar yapacağına inanıyoruz. Projenin tamamlanmasıyla şehrimiz her yönüyle mamur bir turizm tesisine kavuşacaktır. Yönetim olarak ilimizde turizm altyapısını ve alternatif turizm modellerini, bölgemizin kendine has kültürel ögeleriyle harmanlayarak daha ileri bir noktaya taşıyarak gelişmesini hedefliyoruz. Sema Doğan Parkı Yerleşkesi'nin altyapısını geliştirerek bölgenin kültür ve turizm potansiyelini harekete geçirip bölgedeki ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlamak için proje hazırladık. Sözleşmesini imzaladığımız proje ile tamamen ahşap mimaride bungalov evler, yol üstü yöresel ürün satış mağazası, ahşap köprü inşa edilecek. Projenin tamamlanmasıyla Gümüşhane turizminde gözle görülür ilerlemeleri hep beraber göreceğimizi umuyorum."

Kaynak: AA