Başkan Alemdar, “sapanca Gölünü Kullanarak Korumayı Hedefledik”

Sakarya’nın hızla gelişen ilçesi Serdivan’ın Rüya Projesi olarak adlandırılan Serdivan Gölpark Basın Bayramında Basın mensuplarını ağırladı.

Başkan Alemdar, “sapanca Gölünü Kullanarak Korumayı Hedefledik”
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar Sakarya’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarına iftar yemeği vererek hem basın bayramını kutladı hem de etap etap devam eden Gölpark Projesini anlattı.
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar basında sansürün kaldırdığı gün olan 24 Temmuz’da kutlanan Gazetecilik ve Basın Bayramı dolayısıyla yapımı devam eden Serdivan Gölpark’ta basın mensuplarını iftarda ağırladı. Yemek öncesi tüm basın mensuplarının bayramını kutlayan Alemdar, Serdivan Gölpark Projesinden bahsetti.

Şimdiye kadar 5 milyon TL harcanan ve yaklaşık 20 milyon Euro’ya mal olması beklenen Serdivan Gölpark Projesi ile Sapanca Gölü hem kullanılacak hem de korunacak.

Sakarya’nın içme suyu havzası olma özelliği taşıyan Sapanca Gölü’nün Kuzey kıyısı Rekreasyon ve Turizm Merkezi Projesini bir master plan şeklinde 2010 yılında yaptıkları basın toplantısı ile kamuoyuna duyurduklarını hatırlatan Alemdar bugün bu planın etap etap hayata geçmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Projenin Serdivan Belediyesi’nin Sapanca ile kıyısı olan 8,5 kilometrelik kısmını kapsadığını anlatan Başkan Alemdar, “Parkımızda bugüne kadar 1. Ve 2. Etap çalışmaları ile birlikte tüm alanda toplam 2 bin metre uzunluğunda yürüyüş yolu inşa edildi. Çim amfi, 1. Etaba ek olarak 2 bin 315 metrekare, 1. Ve 2. Etap olmak üzere toplamda 3 bin 565 metre ahşap yürüyüş yolları ve meydanları, bisiklet ve koşu yolları, aynı anda 50 grup kapasiteli piknik alanları, meydanlar, çim amfiler, kafeterya, dinlenme alanları oluşturuldu. Bunun yanında parkın ziyaretçilerine daha kaliteli hizmet vermesi açısından 1 tanesi 16 metrekare olmak üzere 11 adet ahşap büfe inşaa edilerek buna ek olarak 320 metrekare kapalı alana sahip keçi kılından imal edilmiş 600 metrekare göl manzaralı seyir terası yer alıyor. Bütün bu tesislerimiz şu anda vatandaşlarımızın hizmetine girmiş durumda” dedi.

Parkın bir diğer fonksiyonunun ise “Sakarya’daki ilk amfi tiyatroyu içinde barındırıyor olması” olarak açıklayan Başkan Alemdar, “Bin 500 kişilik amfi tiyatro Sakarya’da bir ilk. Bu önemli çalışma ile Serdivan’a önemli bir kültürel tesis daha kazandırmayı düşünüyoruz. Yaptığımız çalışmada ana hedefimiz doğayı korumak ve ondan maksimum oranda istifade etmektir. Peyzaj çalışmalarında tabiatı koruyarak ve ondan esinlenerek yaptık. Gölün kıyı şeridinde yer alan sazlıklara hiçbir şekilde dokunmadık ve dokunmayacağız. Amacımız buradaki balık yuvalarını muhafaza ederek amatör balıkçılığa destek vermek ve tabiat dengesini korumak. Diğer taraftan yaptığımız amfi tiyatroda yine tabiata dokunmadık aksine ondan yararlanarak var olan eğimi değerlendirdik” şeklinde konuştu.

Sapanca’nın isminin zaten bir marka olduğuna dikkat çeken Başkan Alemdar, “Sapanca Gölü birince dereceden içme suyu havzamız. Dolayısıyla onu korumak ve en önemli görevimiz. Fakat biz farklı bir anlayış ile hareket ediyoruz. Gölü kullanarak korumayı hedefledik. Böylece hem halkımıza kendilerinin gölü kullanma hakkını tahsis etmiş oluyoruz hem de gölü koruyoruz” diyerek Sapanca’nın bu şekilde daha iyi korunacağını anlattı.
Kaynak: İHA