Ödemiş'in Çevre Yolu Yaz Sonuna Yetişecek

Ödemiş’te kamyon yolu güzergâhını değiştirecek alternatif çevre yolunda çalışmalar devam ediyor.

Ödemiş'in Çevre Yolu Yaz Sonuna Yetişecek
Kamyon, TIR gibi ağır tonajlı araçların Beşgöz Caddesi ve kavşağına girmeden Menderes Caddesi üzerinden Birgi yoluna bağlayacak yeni güzergâhta bordür taşlarının döşenmesine geçildi.
Ödemiş Belediyesi’nce altyapı çalışmaları uzun süredir gerçekleştirilen yaklaşık 1 kilometrelik yeni güzergâh kapsamında, belediye eski meclis üyelerinden Mahir Ataç kendisine ait arazinin yol güzergâhında kalan kısmını ücretsiz şekilde belediyeye tahsis etti.

Menderes Caddesi’ni takip ederek gelen kamyon ve TIR’lar tahsis edilen bu arazide oluşturulacak kavşakla Birgi yoluna bağlanacak. Çalışmalar çerçevesinde Menderes Caddesi ile Beşgöz Caddesi’nin birleştiği noktaya önlem olarak sinyalizasyon sistemi kurulacak. Yeni güzergâh ile Ödemiş’in çevre yolu projesi hayata geçene kadar Beşgöz Kavşağı’nın trafik yükünün azaltılması hedefleniyor.

Yolun altyapı çalışmalarının tamamlandığını artık üstyapı ile işlerin yapıldığını söyleyen Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Urtimur, “Beşgöz ve çevresinin trafik yükünü hafifletecek alternatif güzergâhın zemin dolgusu tamamlandı. Şu anda refüj, kaldırım ve diğer çevre düzenlemelerine geçiliyor. 9’ar metrelik gidiş-geliş iki şeride sahip olacak yeni güzergah ile kamyon ve TIR’lar hiç Beşgöz’e girmeden Menderes Caddesi’ni takip ederek Karayolları Şantiyesi civarından Birgi yoluna çıkacaklar. Bölünmüş yol şeklindeki yeni güzergah için ayrıca Beşgöz Caddesi kesişim noktasına yeni bir trafik lambası konularak yaşanabilecek sıkıntılara karşı önlem alınacak. Çevre yolu yapılana kadar bu yol ile şehir içi trafik yükünün bir nebze de olsa hafiflemesini hedefliyoruz. Asfaltlama çalışmalarını asfalt sezonu bitmeden yapıp yeni güzergâhı yaz sonuna kadar hizmete sunmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA