Aydın’da Ramazan Ayı Kuyumculara Zor Geldi

Aydın’da düğünlerle birlikte sarrafların işleri de durdu.

Aydın’da Ramazan Ayı Kuyumculara Zor Geldi
Ramazan Ayı’nın düğün dönemi olan yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle kuyumcu esnafının işlerinde ciddi bir durgunluk oluştuğu belirtildi.
Altın piyasasında yaşanan dalgalanmalara değinen Aydınlı kuyumcular, düğün mevsimine Ramazan Ayı molası verilince işlerin durgunluğundan dert yandılar. Fiyatların düşmesi ile düğünlerde altın takma geleneğinin yeniden canlandığını ancak, ramazan ayı dolayısıyla ara verilen düğünlerden dolayı işlerin durgunlaştığını belirten Aydınlı sarraflardan Sinan Aslan ve Sefa Yiyin, “Altın satışlarında gerilemenin en büyük faktörlerinden biri Ramazan Ayı’nın yaz mevsimine denk gelmesidir. Bundan sonra da işlerin pek açılacağından ümidimiz yok. Bilindiği gibi halk Ramazan’da hiç iki bayram arasında ise pek düğün yapmaz. Ramazan Ayı’nın da tam düğün mevsimi olan yaz aylarına denk gelmesi sebebiyle satışları düştü. Geçen yıla göre bu yıl fiyatların düşmesinden dolayı düğüncüler daha çok altın alıyor. Ancak yatırımcılar endişe ettiği için pek altın almaya yanaşmıyor” diye konuştular.

“ZEYTİN YAĞI VE İNCİR FİYATLARI İYİ OLURSA HERKESİN İŞİ İYİ OLUYOR”
Aydın’da altını en çok dağ köylerinde ve yaylalarda yaşayanların aldığını ve özellikle Yörük kızlarının altınsız gelin gitmediğini belirten Sinan Aslan, “Aydın’da asırlardır devam eden bir altın geleneği var. Bu gelenek geçen yıllarda altının ani yükselişi ile biraz sekteye uğramıştı. Şimdi yeniden başladı.

Fiyatlar düştü tam satışlar artacakken, Ramazan ayı girdi. Şimdilik sünnet ve doğumlar için altın satıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA