Van'da Yerel Gazeteler Güç Birliği Yaptı

VAN - Van'da yayın yapan 12 yerel gazete, ikili olarak birleşip 6 gazeteye dönüşerek güçbirliği yaptı.

Basın İlan Kurumundan ilan alma hakkı bulunan 12 yerel gazete, 2'li olarak birleşip 6 gazeteye dönüştü.

Birleşme nedeniyle, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Sebahattin Yılmaz Tesislerinde, yerel gazete temsilcileri ve Basın İlan Kurumu yetkilileri bir araya geldi.

Amaçlarının Van'da gazeteleri kapatmak değil daha güçlü bir yerel basın oluşturmak olduğunu söyleyen Basın İlan Kurumu Van İl Müdürü Yahya Öylek, birleşmenin Van'a hayırlı olmasını diledi.

Birleşme ile Van basınının daha da güçleneceğini ve kentin sorunlarını daha çok gündeme getireceğini belirten Öylek, "Bu güç birliğiyle Van basını daha iyiye gidecek. Amacımız gazete kapatmak değildir, yerel basının daha güçlenmesini ve nitelikli hale gelmesini sağlamaktır. Birleşmenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Birleşme kararıyla ilgili açıklama yapan Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, Türkiye'nin birçok ilinde yerel gazetelerin birleşme kararı aldığını belirterek, Van'da da bunun devam ettiğini aktardı.

Van'da artık daha nitelikli yerel medya hizmetlerinin sunulacağına inandığını kaydeden Delibaş, şöyle konuştu:

"İnanıyorum ki bundan sonra Van'ın yerel basını ulusal basına ışık tutacak. Alınan kararla yerel basın kendi ayakları üzerinde daha iyi duracak. Meslektaşlarımızın daha iyi şartlarda mesleklerini icra edecek. Bu kadar kısa sürede, Van'a yakışır şekilde birleşme gerçekleştiren tüm gazete sahiplerine teşekkür ediyorum."

Basın İlan Kurumu nezdinde, gazete imtiyaz sahiplerinin aralarında yaptıkları görüşmeler sonunda Van Postası-Prestij Haber, Doğu Anadolu-Vansesi, Vangölü Ekspres-Bölge, Van Haber-İpekyolu, Şark Yıldızı-Şehrivan ve İkinisan ile Van Olay gazeteleri birleşti.

Etkinliğe İlan Hizmetleri Müdürü Nail Duran ve yerel gazete temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA