Osmanlı Macunu Cunda Adası’nın Fenomeni Oldu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü tatil merkezi Cunda Adasında yerli ve yabancı turistlerin kalbi Osmanlı macununda atıyor.

Osmanlı Macunu Cunda Adası’nın Fenomeni Oldu
Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Osmanlı Macunu Osmanlı kültürünü, geleneksel tatlarını yansıtmak ve geçimini sağlamak amaçlı Altan Kale adlı vatandaş tarafından Cunda Adası Taş Kahvenin önünde birbirinden güzel ve zengin damak tadı ile tatilcilerin ve ilçe halkının beğenisine sunuluyor. Osmanlı kültürünün vazgeçilmez geleneksel tatlarından biri olan Osmanlı Macunu, önceden padişahlara şifa niyetinde verilen her derde deva olan Osmanlı mutfağında yer alan zengin bir tat idi. Daha sonra padişahlara sefer öncesinde verilmeye başlanılan Osmanlı Macunu günümüzde ise Cunda Adasında turistlerin kalbini fethetmeye başladı.

Osmanlı Macununa yoğun ilgi gösterildiğini söyleyen Altan Kale; çilekli, muzlu, limonlu, karanfilli, portakallı, elmalı çeşitleriyle meraklılarıyla buluşturuyor. Cunda Adasında fenomen haline gelen bu tat, Osmanlı Kültürünün günümüzde de yaşatılmasına, aynı zamanda, bu eşsiz tadın taticilerle buluşmasına olanak sağlıyor.

GENÇ MACUNCU İŞİNDEN MEMNUN
Osmanlı Macununu ilçe halkı ve tatilciler ile buluşturan Altan Kale, bir çubuk üzerine doladığı macunu müşterilerinin beğenisine sunarken, üzerine giydiği Osmanlı’nın geleneksel kıyafetleriyle de dikkatleri üzerinde toplamayı başarıyor. Macunları; başında fesi ve geleneksel kıyafetleriyle satışa sunarak, ürünün ile dikkatleri daha çok çektiğini söyleyen Kale, eşi ve çocuklarının geçimini sağladığı işini severek yaptığını ve bu şekilde geleneksel tada ilginin artmasından da duyduğu memnuniyeti ifade ediyor.
Kaynak: İHA