Batman Valisi Yılmaz Arslan Açıklaması

BATMAN - Batman Valisi Yılmaz Arslan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Kozluk İlçesi Yazpınar-2 petrol sahasında incelemelerde bulunarak işçilerle iftar açtı.

Beraberinde Jandarma Alay Komutanı Albay Hacı ilbaş, Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Başsavcı Muahammed Emre Ejder ile birlikte Kozluk ilçesinde faaliyetlerin devam ettiği TPAO Yazpınar-2 petrol sahasında sondaj çalışmalarının yapıldığı sahayı inceleyerek bilgi alan Arslan, yaptığı açıklamada, Batman'a 70 kilometre mesafede bulunan bu kuyuda şu ana kadar bin 300 metreye inildiğini ve 4 bin 300 metreye kadar inilmesinin öngörüldüğünü söyledi.

Türkiye'nin ham petrol üretiminde Batman'ın önemli bir üs konumunda olduğunu belirten Arslan, şöyle dedi:

"Türkiye'de üretilen petrolün yüzde 75'ini üreten bir iliz. Bunu da özellikle ağırlıklı olarak TPAO üzerinden gerçekleştiriyoruz. Son dönemlerde bölge de kendi mühendislerimiz işçilerimiz çok güzel ve ciddi çalışmalar yürütüyor. Kozluk bölgesinde 6 ayrı noktada petrol arama çalışmaları yapılmaktadır. Şu anda bulunduğumuz kuyu en gelişmiş teknolojiyi kullandığımız sondaj tesislerinden bir tanesi, bunun gibi başka tesisler de var. Huzur, barış ve güvenlik varsa ekonominin her alanında olduğu gibi petrol alanında da güzel gelişmeler oluyor. İnanıyorum ki TPAO'nun yoğun gayretli çalışmaları bu şekilde devam ettiği taktirde biz yer altında ki değerlerimizi yer üstüne çıkarıp ekonomimize kazandırma konusunda ülke olarak çok daha ciddi adımlar atabilecek potansiyele sahibiz."

Kaynak: AA