Babasının Karaciğeriyle Yaşama Tutundu

İZMİR - EFSUN YILMAZ - Doğuştan safra kanalları bulunmadığı için karaciğer yetmezliği yaşayan ve ölümle burun buruna gelen Ekinsu Güngör, 15 aylıkken babasından yapılan organ nakli ile sağlığına kavuştu.

Aydın'ın Nazilli ilçesi Haydere Köyü'nde yaşayan Ekinsu'nun annesi İncilay Güngör,AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılının kasım ayında doğan bebeğinin 6 aylıkken morarmaya başladığını anlattı.

Vücudunda morluklar oluşan kızını önce Nazilli Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini söyleyen Güngör, "Önce Ekinsu'nun dövüldüğünü düşündüler. Benim iki çocuğum daha var, birine bile bugüne kadar vurmadım, bebeğe nasıl vururdum? Durumu anlatınca tahlil istediler ve çocuğun hasta olduğunu anladılar" dedi.

Morarma ile birlikte kaşıntı ve burun kanaması da olduğunu söyleyen Güngör, önce Aydın sonra da İzmir'deki hastanelere başvurduklarını ancak Ekinsu'ya aylarca kesin teşhis konulamadığını belirtti.

Son olarak sevk edildikleri İzmir Kent Hastanesi'nde "doğuştan safra kanallarının bulunmadığı" anlaşılan Güngör, karaciğer yetmezliğine neden olan bu hastalıktan kurtuluş yolunun sadece organ nakli olduğunu öğrendiklerini ifade etti.

Güngör, karaciğerindeki büyüme nedeniyle organ bağışında bulunamadığına işaret ederek, 9 Nisan'da yapılan operasyonda eşi Hüseyin Güngör'ün kızına karaciğerinden parça verdiğini söyledi.

Aylar süren araştırmalar süresince tek isteğinin kızının sağlıklı bir gün geçirebilmesi olduğunu da ifade eden Güngör, "Kızımın sağlığı şimdi iyi, Allah dualarımı kabul etti" dedi.

-"Baba olmak apayrı bir şey"

Turizm sektöründe temizlik işçisi olarak çalışan Hüseyin Güngör de karaciğer nakli için doku uyumu sağlanınca hiç düşünmeden Ekinsu'ya şifa olmayı kabul ettiğini dile getirdi.

Kanama, morarma, uykusuzluk gibi şikayetlerle minik kızının hayatının ameliyat öncesi çok zor olduğunu anlatan Güngör, "Doktorlar bize, bugün nakil olmazsa yarın mutlaka olmak zorunda dediler. Hastalığın siroza dönüşebileceğini ve artık kurtamayacaklarını anlattılar. Şimdi kızım sağlığına kavuştu. Baba olmak apayrı bir şey, evladına can vermek de ayrı bir mutluluk" diye konuştu.

-"Başarılı bir nakil oldu"

İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakil Programı Sorumlusu Doç. Dr. Murat Kılıç da Ekinsu'nun billier atrezi adı verilen doğuştan safra kanalı yokluğu nedeniyle karaciğer yetmezliğine yakalanan çocuklardan biri olduğunu söyleyerek, "Ekinsu başarılı bir ameliyat geçirdi. Genel sağlık durumu iyi" dedi.

Kılıç, operasyon sonrası Ekinsu ve ailesinin kontrol için düzenli olarak hastaneye geldiğini, sağlık kontrolünü sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA