Atv Kazasında Yaralanan Turist Taburcu Edildi

ANTALYA - Tatilini geçirmek için geldiği Kemer'de ATV aracı ile geçirdiği kazada ağır yaralanan 15 yaşındaki Rus turist, 10 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu edildi.

Sibirya'dan annesi ile birlikte tatilini geçirmek için Antalya'nın Kemer ilçesine gelen 15 yaşındaki Angenila Yudina, yaklaşık 15 gün önce ATV aracı ile kaza yaptı. Kazanın ardından Akdeniz Üniversitesi yoğun bakım ünitesine kaldırılan Yudina, burada 10 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra sağlığına kavuştu.

Kazayı hafif sıyrıklarla atladan anne İnna Yudina,kızının yaşayacağına yönelik inancını hiç yitirmediğini söyledi.

Allah'tan umudunu hiç kesmediğini vurgulayan Yudina, "Olumsuz düşünmedim. Türk doktorlar kızımı yeniden yaşama döndürdü" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Turizmi Birim Sorumlusu Öğretim Görevlisi Şevki Yirik ise Angelina Yudina'nın hastaneye geldiğinde beyin hasarı, omurga kırığı, işitme kaybı olduğunu ve Yudina'nın felç geçirdiğini söyledi.

Yirik, 10 günlük süreçte acil servis, beyin cerrahi, ortopedi ve yoğun bakım ana bilim dallarının Yudina ile ilgilendiğini ve hastanın sağlığına kavuşmasını sağladıklarını bildirdi.

Kaynak: AA