Sigorta Primi İşveren Hissesi Teşvikinin Yürürlüğe Girmesi

ÇANKIRI - Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden uygulanacak ilave puan, uygulanacak iller ve uygulama süresi hakkındaki kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasına ilişkin olarak, kararla istihdamın daha da artacağına inandığını bildirdi.

Çelikten, yaptığı yazılı açıklamada, Çankırı'nın da dahil olduğu 5084 sayılı istihdam teşvikinin 31 Aralık 2012'de sona ermesiyle teşvik alan 49 ilde sıkıntı oluştuğunu hatırlattı.

Bu doğrultuda üyelerden gelen talepleri hükümete ilettiklerini ifade eden Çelikten, şunları kaydetti:

"Yoğun çalışmaların sonucunda iş dünyası olarak bu yılın başından beri beklediğimiz sigorta primi işveren hissesi teşvikinin yürürlüğe girmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı 14 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı. Karar ile kapsamda olan il sayısı 49'dan 51'e yükselmiş oldu. İlimiz ise 31 Aralık 2017'ye kadar 5 yıl yararlanacak iller arasında yerini aldı. Teşvik ile beraber istihdamın daha da artacağına inanmaktayız"

Bu sayede iş verenin bir nebze de olsa rahatladığını kaydeden Çelikten, kararın 1 ocak'tan itibaren geçerli olmasının da önemli bir katkı olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA