Yağlıdere'de Hayırseverler Tarafından Yaptırılan Cami İbadete Açıldı

GİRESUN - Yağlıdere ilçesi Yeşilpınar köyünde hayırseverler tarafından yaptırılan cami ibadete açıldı.

Giresun Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Yeşilpınar Merkez Camisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, camilerin Türk İslam medeniyetinde ibadethane dışında ayrıca bir ilim ve irfan merkezi olarak da kullanıldığını söyledi.

Caminin yapımında maddi ve manevi katkıları bulunan herkese teşekkür eden Yorulmaz, "Bizlerden sonraki kuşaklara da hitap edecek bu ibadethanenin hayırsever vatandaşlar tarafından yapılması da ayrıca anlamlıdır" dedi.

Yağlıdere Kaymakamı Osman Aydoğan ise camilerin toplumun buluşma noktası olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yağlıdere'deki yerlerden birinin en eski adlarından biri de cami yanı idi. Cuma namazları kılmak için civar bölgelerden Müslümanlar camiye geliyordu. Zamanla ihtiyaçlarını gidermek için cami etrafında alışveriş merkezleri oluştu. Bugün de camilerimiz toplumun buluşma merkezidir."

Konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Yorulmaz, caminin yapımında büyük emeği olan Hüseyin Çınar'a teşekkür plaketi verdi.

Caminin açılışına, Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Doğankent Kaymakamı Bilgehan Karanfil, İl Müftü Yardımcısı Hacı Kahraman, İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA