Kütahya'da İncik Suyu Çeşmelerinin Kapatılması

KÜTAHYA - Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, "Belediye olarak benzer çalışmalardan yararlanarak, Türkmen suyunda yapılan ultrafiltrasyon sisteminin bizim kaynak suyumuzda da olması halinde suyun içilebileceğini gördük" dedi.

İça, gazetecilere yaptığı basın toplantısında, incik suyunun Kütahya için çok önemli olduğunu ve kapatılma gerekçesinin ise halk sağlını tehdit ettiğinden dolayı olduğunu söyledi.

Bu uyarıyı Halk Sağlığı Müdürlüğünün yaptığını iddia eden İça, şöyle devam etti:

"Bizde bunun üzerine tahlilleri tekrarladık. Kaynağında yeniden incelemeler yaptık. Bu incelemeler neticesinde müdürlüğümüzün bize ulaştırmış olduğu sonucun çözümü için çalışmalar başlattık. Ayrıca kentte yaygın olarak kullanılan Türkmen suyunun kirli olduğuna dair kafa karıştırıcı bilgiler dolaşıyor. Bu suya yönelik, Bursa Valiliği İl Halk Sağlığı Müdürlüğü' nün yapmış olduğu incelemeler sonucunda, herhangi bir kimyasal kullanmadan ultrafiltrasyon sistemiyle içilebileceği belirtilmiştir. Belediye olarak benzer çalışmalardan yararlanarak, Türkmen suyunda yapılan ultrafiltrasyon sisteminin bizim kaynak suyumuzda da olması halinde suyun içilebileceğini gördük. Özbek su depomuzun bulunduğu yerde bu tesisi kurabileceğimiz sonucuna vardık. Kurulacak olan sistemde bir adet ham su deposu, bir adet işlenmiş ultrafiltrasyon edilmiş içilebilecek su deposu, ultrafiltrasyon sistemleri, ozonlama sistemleri olacak. Buna benzer çalışmaları tamamladığımızda 29 adet incik suyu çeşmeyi halkın hizmetine sunacağız."

Kaynak: AA