Kocasinan Organik Pazarı Açıyor

KAYSERİ - Kocasinan Belediyesi tarafından kurulan organik pazarın 21 Temmuz Pazar günü Erciyesevler Pazar Yeri'nde açılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Bekir Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, hormonsuz, katkısız ve doğal organik ürünlerin yoğun biçimde arz ve talebinin oluştuğunu ifade ederek, organik pazar organizasyonunu, Kocasinan Belediyesi ve Tarım Gıda Hayvancılık İl Müdürlüğü denetiminde 2 derneğin gerçekleştireceğini ifade etti.

Organik pazarda tohumdan hasada ve tüketiciye kadar geçen süreçte organik olmayan sertifikasız ürünlerin satışına izin verilmeyeceğini vurgulayan Yıldız, pazardaki ürünlerin organik niteliklerinin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü laboratuvarında denetleneceğine işaret ederek, şu bilgileri verdi:

"Her şey organik olacak. Fahiş fiyat uygulamasına da izin verilmeyecek. Bu uygulamalarla ilgili protokol hazırladık. Organik pazarın, pazar günleri Erciyesevler Pazar Yeri'nde açılmasını kararlaştırdık. Bununla da Türkiye de yeni bir kapı açıldı. Arkadaşlarımız Meclis Salonu'nda pazara katılacak esnafla bir toplantı yaparak organik pazarın çalışma şekli ve şartlarını anlatarak önlüklerini ve masa örtülerini dağıttı.

Taahhütname imzalattı. Pazar günleri saat 09.00 ile 19.00 arasında açık kalacak. İnşallah hayırlı olur. Hemşerilerimizi organik pazar açılışına davet ediyorum."

Kaynak: AA